Thuis genieten van het maken van een kunstzinnige opdracht. Foto: PR
Thuis genieten van het maken van een kunstzinnige opdracht. Foto: PR

Buitenexpositie Kunst door de Brievenbus

Algemeen

‘Inmiddels is er door Achterhoekers zoveel moois gemaakt!’

HUMMELO - Sinds het begin van de coronaperiode genieten veel oudere Achterhoekers om de week thuis van het maken van een kunstzinnige opdracht van kunstproject Kunst door de Brievenbus van Amphion Cultuurbedrijf. Begin juli mag de rest van de wereld meegenieten, dan start een expositie met werk gemaakt tijdens het project. De expositie vindt buiten plaats bij De Klevenhorst in Hummelo van 1 t/m 4 juli.

“Om de week een cadeautje om helemaal vrolijk van te worden!”, dat meldt een van de deelnemers van Kunst door de Brievenbus. Sinds april 2020 delen meer dan 150 mensen uit de Achterhoek deze blijdschap op het moment dat er weer een nieuwe kunstzinnige opdracht door de brievenbus glijdt.

Van thuis aan de slag naar buiten exposeren
Waar corona belemmeringen opwerpt, zoekt Amphion Cultuurbedrijf naar mogelijkheden. En die liggen voor het oprapen. Kunst door de Brievenbus is er een van. Fijn thuis aan de slag met het maken van je eigen kunstwerk, uitgedaagd worden, je creativiteit aanspreken en vooral: het hoofd even leegmaken. Het project loopt nog steeds als een trein. Inmiddels is er zoveel moois gemaakt, dat we er niet meer omheen kunnen: dit willen we delen, dus we gaan exposeren.

Expositie
Iedereen is van harte welkom bij de Expositie Kunst door de Brievenbus, van 1 tot en met 4 juli 2021, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur bij Hoeve De Klevenhorst, Van Heeckerenweg 13 in Hummelo. Het geheel wordt omlijst met muziek, verhalen en gedichten, met medewerking van onder andere Gery Groot Zwaaftink en Helma Snelooper. De expositie is vrij te bezoeken. Bij drukte kan het zijn dat men even moet wachten.

Lang Leve Kunst en Naoberschap
Het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap organiseert kunstactiviteiten voor ouderen met als doel samen van mooie momenten te genieten. Partners van het programma zijn Markenheem, Sensire, Attent, de Herbergier, Liemerije, Het Slingelandziekenhuis, Kruiswerk Achterhoek Liemers, Het Cultuur- & Erfgoedpact en Amphion Cultuurbedrijf. Het programma wordt ondersteund door Fonds Sluyterman van Loo, Het RCOAK en het Fonds Cultuur Participatie. Zie amphion.nl/langlevekunst.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid