Jeroen en Chantal Muller.
Jeroen en Chantal Muller. (Foto: PR)

Nieuwe multifunctionele ruimtes in Zelhem bij HIER Achterhoek

In maart 2020 begon het avontuur voor Jeroen & Chantal Muller uit Zelhem. Op de dag dat de eerste corona lockdown werd aangekondigd schreven zij zich in bij de KVK als Stichting HIER Achterhoek.

Een plek in Zelhem waar ze een zaal, spreekkamers & flexwerk-plekken aanbieden, met als doel het samen brengen van Achterhoekers. Nu, ruim een jaar later, hebben ze zeker niet stilgezeten. Alles is tot in de puntjes geregeld en ze zijn klaar om mensen te ontvangen. 

Het doel van stichting HIER Achterhoek is om de Achterhoek te laten bruisen. Dit doen ze door ruimte aan te bieden aan mensen, verenigingen en stichtingen die workshops en cursussen organiseren. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor ondernemers om spreekkamers en flexwerkplekken te huren.

Ze zijn drie jaar geleden verhuisd naar Palmberg 18 in Zelhem. Veel mensen kennen deze plek nog als de locatie waar vroeger Schildersbedrijf Abbink gevestigd was. Chantal & Jeroen (beide zelfstandig ondernemers) zagen direct de mogelijkheden door de centrale ligging in de Zelhem. “Er zijn erg veel voorzieningen hier in het dorp, maar een plek om samen te komen en ook samen te ondernemen was er nog niet.” zegt Jeroen Muller.

De naam HIER Achterhoek is een knipoog naar het gevoel en de werkwijze die ze willen uitstralen. In de Achterhoek doen we alles “gemoedelijk” en zeggen we niet voor niets “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”. Bij HIER Achterhoek is alles met dit in gedachten gemaakt, zodat het zo laagdrempelig mogelijk is voor iedereen. Dit zie je ook zeker terug in de gezellig ingerichte ruimte(s) en het gemak waarmee het online reserveren van een ruimte werkt.

Er zijn verschillende ruimtes van 2 tot 40 personen. De grotere ruimte leent zich uitstekend voor bijeenkomsten, vergaderingen en workshops. Regelmatig komt dan ook de vraag of HIER Achterhoek zou kunnen dienen als een kulturhus. Dit is een onderwerp dat op dit moment veelvuldig besproken wordt in Zelhem. Zowel Jeroen als Chantal vinden dat Zelhem op dit gebied zeker een boost kan gebruiken. Ze bieden de ruimte aan, maar ze willen geen dingen pushen. “We bieden een ruimte aan om samen te komen en samen dingen te organiseren en zouden het erg leuk vinden wanneer verenigingen en stichtingen er gebruik van gaan maken, ze zijn van harte welkom!” 

De activiteiten die georganiseerd worden bij HIER Achterhoek zullen in een openbare agenda op de website gepubliceerd worden zodat iedereen kan zien wat er te doen is. Ze proberen hiermee dan ook bij te dragen aan de leefbaarheid van Zelhem, en de Achterhoek een boost te geven.

Op de website van HIER Achterhoek is de mogelijkheid om een ruimte te reserveren en zelf een activiteit te organiseren. “Het samen ontmoeten moet ontstaan” zegt Chantal. Bij veel andere plekken die vergelijkbare ruimtes aanbieden ben je verplicht om naar netwerkbijeenkomsten te gaan. Of er zijn verplichtingen als een aantal keer per maand gebruik maken van een ruimte. Bij HIER Achterhoek zijn geen verplichte abonnementen, in plaats daarvan reserveer je per keer dat je van een ruimte gebruik maakt.

Meer informatie en de activiteiten agenda is te vinden op hierachterhoek.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door Stichting HIER Achterhoek. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden