<p>Voor het 75-jarige lidmaatschap ontving de heer Lubbers een oorkonde en een standbeeldje met een G-sleutel. Foto: M. Blijleven</p>

Voor het 75-jarige lidmaatschap ontving de heer Lubbers een oorkonde en een standbeeldje met een G-sleutel. Foto: M. Blijleven

Herman Lubbers 75 jaar lid van Crescendo

HENGELO/ZELHEM - Het was feest bij Zorghotel de Gouden Leeuw in Zelhem. Klein, en op afstand, maar feestelijk wás het. Op 15 mei werd Herman Lubbers, afkomstig uit Hengelo Gld, maar liefst 92 jaar oud. Niet alleen voor het behalen van deze prachtige leeftijd, maar vooral voor zijn 75-jarig lidmaatschap van muziekvereniging Crescendo in Hengelo kreeg hij een kleinschalige serenade. Zijn vrouw Riek en andere medebewoners genoten zichtbaar mee.

Na overleg met de gemeente togen een viertal muzikanten en de voorzitster van Crescendo naar Zelhem om enkele nummers ten gehore te brengen. De trommel van Herman werd uit zijn kamer gehaald en hij roffelde mee alsof het gisteren was dat hij met de harmonie een concert gaf. Herman speelde al vanaf zijn 18de bij Crescendo op de trommel. En hoewel een actieve deelname aan de harmonie er niet meer inzit is Herman al die jaren nog lid gebleven.
Muziek is nog altijd erg belangrijk voor Herman, dat kunnen ze bij de Gouden Leeuw beamen. De trommel wordt nog regelmatig voor de dag gehaald. Herman speelt de modelmars nog altijd vlot weg in de maat, tot plezier van de medebewoners. Als hij niets te doen heeft wordt de iPad aangezet met marsmuziek. Herman krijgt de trommelstokken aangereikt waarna hij lekker mee trommelt. Zijn vrouw kijkt dan supertrots. Hermans gezondheid werkt niet altijd mee, maar het trommelen zit er dus nog steeds goed in.
Als waardering voor het 75-jarig lidmaatschap ontving de jubilaris een oorkonde en een standbeeldje met - toepasselijk - een G-sleutel. Het bestuur en de leden van Crescendo wensen hem nog vele gezonde jaren toe en zien het als een voorbeeld en inspiratiebron dat iemand op zo’n leeftijd nog steeds muziek kan maken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden