<p>De welpen van Scouting Sweder van Voorst in Hummelo zijn blij met een derde plek! Foto: Liesbeth Spaansen</p>

De welpen van Scouting Sweder van Voorst in Hummelo zijn blij met een derde plek! Foto: Liesbeth Spaansen

Jungledag in eigen jungles gehouden

Welpen Scouting Sweder trots op derde plek

HUMMELO - Het eerste weekend van twee voor het evenement Jungledag van de regio Noord en Zuid Achterhoek is achter de rug en wat was het mooi! Na in 2020 de Jungledag én het 100 jaar Welpenfeest te hebben moeten afblazen, kon de organisatie deze activiteit, uiteraard coronaproof dus digitaal, via ScoutTrack wel door laten gaan. 600 kinderen in totaal doen mee in de twee weekenden en dat is in totaal 80% van alle welpen in de regio en 40% van alle bevers. Scouting Sweder van Voorst Hummelo en Keppel was één van de elf groepen die 4 en 5 juni streden om de eer (de volgende is 18 en 19 juni). Zij stelden zich in een filmpje aan elkaar voor.

Van de Swederwelpen was er één die een eerdere Jungledag had bezocht en vertelde dat er dan heel veel kinderen bijeen kwamen op een scoutingterrein om in groepjes leuke opdrachten te doen. Dit keer deden er ook veel welpen mee, maar bleef elke horde op eigen terrein en in eigen gebouw, waren de opdrachten al naar de welpenleiding gemaild en moesten de resultaten van de opdrachten via de mobiele telefoon of computer worden ingestuurd.

De welpenleiding Rikki Tikkie Tavi (Naomi), Hathi (Bonnie) en Mor (Liesbeth) hadden gezorgd dat een grote hoeveelheid materiaal beschikbaar was om de opdrachten te kunnen doen. Denk hierbij aan teken-, schilder- en knutselspullen, maar ook oude gordijnen, slaapzak en dekens, stapels tijdschriften, verschillende Disneyfiguren, beschuit, spaghetti, marshmallows en mandarijnen, kerstversiering, K’NEX en Duplo.

Alle opdrachten zaten in een doosje, de keuze was reuze... Sommige opdrachten werden door de zeven Swederwelpen samen gedaan, andere in twee- of drietallen: een fort met meerdere kamers van dekens, een fidget van een paasei, de wc kreeg een griezelig monster, er stond een wiebelig maar metershoog bouwwerk van spaghetti en marshmallows, er kwam een toren van voorwerpen hoger dan een welp, tien groene voorwerpen, een lucifer-insigne, de mega das en het stoepkrijtlogo van Scouting Sweder van Voorst, een vakantieparadijs, tien Disney figuren pasten op één foto, evenals de spullen die je absoluut thuis laat als je op kamp gaat. Een kettingreactie van tien voorwerpen werd gefilmd, net als het vuurwerk van ballonnen en het muziek maken.

Tussendoor genoten de welpen van limonade en een jungletractatie: dropveter met daaraan geregen pel pinda’s en apenkoppen.

Verschillende welpen probeerden een kaartenhuis te bouwen, maar het bleef bij één laag waar vier werden gevraagd. Ook het liedje fluiten na het eten van beschuit lukte niet, net als het mandarijnpartje dat van voorhoofd naar mond moest schuiven. Al was het plezier van het proberen al groot.
Een foto van ‘hamsteren’ werd in eerste instantie afgekeurd. De jury wilde geen imitatie van gebarentolk Irma Sluis maar liever veel spullen zien en een handvol wc-rollen. De welpen slaagden er tweede instantie wel in. De groepsfoto met de slingers alsof zij gewonnen hadden en de tekeningen van hun droomclubgebouw waren nét na einde tijd af en telden daarom niet meer mee.

Als een opdracht klaar was, kwam Mang (Jesse) in actie. Hij verzorgde het ICT-werk deze ochtend door de opdrachten via de computer naar de organisatie te versturen, waar de jury de resultaten beoordeelde en credits via de website retour stuurden, meestal voorzien van een mooi compliment. Per credit kon een vraag worden beantwoord waarmee de punten werden verdiend. Steeds kwamen er welpen rond de computer staan om samen de antwoorden op de vragen te geven. Ze dachten na, discussieerden en namen het besluit.

“Geweldig om te zien hoe dit kleine groepje enthousiaste kinderen de uitdaging aanging met de opdrachten. Hoe zij hun keuzes bepaalden, de materialen bij elkaar zochten en de slag gingen”, vertelt voorzitter Liesbeth Spaansen na afloop van de geweldige ochtend. “De doos met briefjes wordt bewaard. Er zijn nog hele leuke opdrachten niet gedaan, waar op volgende opkomsten tijd voor wordt gemaakt. Nu eerst genieten van het resultaat van de Jungledag 2021. De derde plaats is zeker verdiend.”

Uitslag weekend 1:
1. Hélène H. Wilkens uit Voorst, 2. Scouting Winterswijk, 3. Sweder van Voorst Hummelo, 4. Scoga, 5. Roothaangroep 1, 6. Roothaangroep 2, 7. Graaf Otto Groep Lochem – Welpen-meisjes, 8. Roothaangroep 3, 9. Hamaland bevers, 10. Kompasnaald en 11. Hamaland welpen ochtend.


www.facebook.com/scoutingsweder

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden