<p>Bij de Tuin Rondom geven de eigenaren een rondleiding met spannende verhalen over de planten &eacute;n de dieren die op de tuin afkomen. Foto: PR</p>

Bij de Tuin Rondom geven de eigenaren een rondleiding met spannende verhalen over de planten én de dieren die op de tuin afkomen. Foto: PR

(EDDIE D)

Opentuindagen in en om Hengelo

Opentuindagen in en om Hengelo

Elke laatste zondag van mei tot en met oktober

HENGELO - Wie graag meer natuur in zijn tuin wil kan komende zomer inspiratie opdoen bij zes natuurrijke tuinen in en om Hengelo (G). De eigenaren laten met regelmaat hun trots zien. De eerste opentuindag is zondag 30 mei, van 11.00 uur tot 17.00 uur.

De zes deelnemende tuinen variëren van zeer natuurlijk tot meer gestructureerd, maar ze zijn allemaal vol leven. De tuinen zijn elke laatste zondag van de maand (van mei t/m oktober) te bezoeken. Let op: niet alle tuinen zijn alle zondagen open. Actuele informatie daarover is te vinden op onderstaande website.
Eén van de deelnemende tuinen is de Tuin Rondom. Deze 5000 m2 grote tuin bevindt zich op de Dunsborg (Gompertsdijk). Het is een naturalistische tuin waarin planten de kans krijgen zich uit te zaaien maar waarin ook nadrukkelijk geredigeerd wordt. “We proberen hier geen natuur te imiteren maar zien een tuin als een kunstwerk waarin met de natuur mee wordt gewerkt om het gewenste beeld te krijgen”, aldus de tuineigenaren Heleen en Eddie. “Onze manier van tuinieren heeft de prettige bijkomstigheid dat het er voor dieren erg fijn vertoeven is. We stimuleren dit ook zo veel mogelijk.” Tijdens de opentuindagen krijgen bezoekers een uitgebreide rondleiding met spannende verhalen over de planten én de dieren die op de tuin afkomen.

Deelnemers
Op 30 mei zijn er in Hengelo vier tuinen open: De Tuin Rondom (Gompertsdijk 3), Tuin De Olde Veld Hoeve (Ruurloseweg 76), De Hemelsleutel (Banninkstraat 58) en De Holtmaoten (Slotsteeg 16). In de loop van de zomer kan men ook een kijkje nemen bij Tuinwaarts en Hummeloseweg 15.


www.detuinrondom.com/zesopentuinen

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden