Doesburg verlengt termijn vragenlijst voor kaders zon- en windenergie

DOESBURG/BRONCKHORST - De termijn om de vragenlijst voor opstellen van lokale regels voor zon- en windenergie (afwegingskader) in gemeente Doesburg voor de toekomst is met een week verlengd tot en met zondag 30 mei.

Ieder huishouden heeft een persoonlijke brief ontvangen met daarin een persoonlijk inlogcode. Privacy is gewaarborgd. Daarover is op www.doesburg.nl/afwegingskader en https://hetpon.nl/privacy meer te lezen.

Interviews
In juni worden er ook gesprekken gevoerd door het onderzoeksbureau met diverse inwoners, partijen en andere belanghebbenden.

Proces
Daarna wordt in het vervolg van het proces alle opgehaalde informatie gebundeld tot een concept. Dit wordt voorgelegd aan de gemeenteraad en aan de werkgroep.
In juli en augustus gaat de werkgroep samen met de gemeente aan de slag om tot een afwegingskader te komen. Naast het onderzoek van Het Pon, zullen ook de resultaten van de gemeente Bronckhorst en de volksraadpleging van Windmolens Drempt meegenomen worden.
De verwachting is dat het afwegingskader in september/oktober wordt aangeboden aan de gemeenteraad om vast te stellen.

Belangrijk
Een afwegingskader is een overzicht met extra aanvullende regels van de omgeving voor aanvraag voor zon-en windenergie. Het kan dan onder andere gaan om wensen op het gebied van landschappelijke inpassing, beschermen van de leefomgeving, hoe een projectontwikkelaar of energiebedrijf de omgeving moet betrekken, meedelen in de opbrengsten et cetera. Een projectontwikkelaar moet dan zorgen dat de plannen binnen het afwegingskader passen. Gebeurt dat niet? Dan komt er geen vergunning van de gemeente. Het is daarom belangrijk dat men als inwoner aangeeft wat men wél en ook vooral wat men níet wil.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden