<p>Achterhoek open innovatieprijs ging in 2019 naar Henk Hanskamp. Foto: Com-magz</p>

Achterhoek open innovatieprijs ging in 2019 naar Henk Hanskamp. Foto: Com-magz

‘Steck Battle’ in voorprogramma van Achterhoek Open Innovatieprijs

‘Steck Battle’ in voorprogramma van Achterhoek Open Innovatieprijs

DOETINCHEM - Het innovatiecentrum de Steck is samen met de ‘Steck Academy’ gestart met de jaarlijkse ‘Steck Battle’. De ‘Steck Academy’ wil een brug slaan tussen ondernemers en het onderwijs. Ondernemers en studenten met elkaar in contact brengen om de ondernemers te ondersteunen bij het oplossen van hun challenges en kennis te vergaren voor de studenten.

Voorafgaand aan de grote finale van de ‘Achterhoek Open Innovatieprijs’ op 8 juni, vindt de ’StecK Battle’ plaats. De geplaatste studententeams betreden de spreekwoordelijke ring en gaan de strijd met elkaar aan. Ze presenteren door middel van film-pitches spraakmakende challenges uit het bedrijfsleven. De onderliggende thema’s van de challenges hebben een duurzaam, circulair en innovatief karakter. Een vakkundige jury gaat zich buigen over de meest succesvolle uitwerkingen en maakt live, tijdens de ‘Achterhoek Open Innovatieprijs’, de winnaar bekend.
Voor de studenten en de ondernemer ligt er een leuke prijs te wachten. Iedere individuele student en ondernemer krijgt een podium en geeft hiermee een mooi visitekaartje af aan een breed publiek en zijn daarmee een stap dichter bij een succesvolle afronding of de volgende stap.

Ook de ondernemer van de winnende challenge wordt in het zonnetje gezet door het winnen van de prestigieuze ‘Steck Battle Award’. Deze innovatieve ondernemer laat hiermee zien dat de toekomst van ondernemend Oost-Nederland voor zijn organisatie van belang is. Daarmee levert de winnaar een bijdrage aan de kwaliteit van de nieuwe generatie goed opgeleide vakmensen en specialisten. Deze nieuwe generaties zijn hard nodig om de Achterhoek & Oost-Nederland innovatief en toekomstbestendig te houden.
Voor de opdrachtgevers en begeleiders van de studenten is het een uitdaging én de kers op de taart, om onderdeel te zijn van deze groep die tot deze uitzonderlijke prestatie is gekomen.

De genomineerde challenges zijn: Smits Groentekwekerij, 5 studenten, logo ontwerp pompoen producten; ASAP, 4 studenten, marktstrategie ontwikkelen voor gevelplaten; MCT KNØP, 2 studenten, opslag van hemelwaarde; Rensa, 2 studenten, onderzoek verpakkingsmaterialen; Iconica, 3 studenten, hoe voorkom je zwerfafval; Grijsen Park &straat design, 2 studenten, circulair buitenmeubilair; Wark House, 6 studenten, inrichten nieuwe rechtsvorm.

De deelnemende onderwijsinstellingen bij de ‘Steck Academy’ zijn: Graafschap College, HAN University of Applied Sciences, Radboud Universiteit, Ulenhof College, AERES Hogeschool, Ludger College, Zone College.

Partners: Provincie Gelderland, TU Eindhoven, Wageningen UR, TU Delft, Hogeschool Windesheim, Van Hall Larenstein.

Prijsuitreiking
De grote prijsuitreiking vindt op 8 juni in een hybride vorm plaats volgens de dan geldende coronamaatregelen. Zo is het hele event voor thuispubliek via een livestream te volgen. Aanmelden voor de livestream kan via de website: www.achterhoekopeninnovatieprijs.nl. De prijsuitreiking van de ‘StecK Battle´ en de’ Achterhoek Open Innovatieprijs’ vindt op 8 juni plaats in Schouwburg Amphion in Doetinchem.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden