De nieuwe zuil van Lionsclub Bronckhorst bij Coop Zelhem, waar vreemd en oud geld kan worden gedoneerd. Foto: PR
De nieuwe zuil van Lionsclub Bronckhorst bij Coop Zelhem, waar vreemd en oud geld kan worden gedoneerd. Foto: PR

Lions verzamelen vreemd en oud geld

ZELHEM - Via een verzamelzuil bij de pas geopende vernieuwde COOP in Zelhem gaan de leden van de Lionsclub Bronckhorst vreemd en oud-geld inzamelen voor staaroperaties in derdewereldlanden.

Elke Nederlander heeft wel vreemd en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat ermee te doen. Via de verzamelzuil kan er deze zinvolle bestemming aan gegeven worden.
De Lions zijn via hun netwerk in staat om munten en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld dat door nationale banken niet meer wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogste bieder verkocht. De besteding gaat volgens het ‘Robin Hood’ principe: rijken betalen voor de armen. Elke 10 euro van de actie wordt door De Wilde Ganzen verhoogd tot 15 euro. Dat bedrag gaat naar oogklinieken in derdewereldlanden waar een staaroperatie 30 euro kost. Rijken betalen 15 euro boven de kostprijs.
Met deze bijdrage van 15 euro heeft de kliniek dan 30 euro om een arme blinde gratis te opereren. Een indrukwekkende film over een oog-kamp in de Himalaya staat op www.vreemdenoudgeld.nl.

De Lionsclub Bronckhorst is een van de zestig clubs in Nederland die aan de actie deelneemt. Jaarlijks wordt ruim 100.000 euro bijeengebracht, goed voor ruim 6000 oogoperaties. Alle Lions zijn onbetaalde vrijwilligers en bij hen blijft er dus nooit iets aan de strijkstok hangen. Daarom werd de charitatieve tak van de Lions tot de beste Niet Gouvernementele Organisatie (NGO) ter wereld uitgeroepen. Met 1,4 miljoen Lions in 205 landen, zijn de Lions de grootste serviceclub in de wereld.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden