<p>WBH-vrijwilliger Marleen van der Linde (l.) levert bij deelnemer Sandra ter Maat het zaaigoed en de vleermuiskast af. Foto: Marja Polman</p>

WBH-vrijwilliger Marleen van der Linde (l.) levert bij deelnemer Sandra ter Maat het zaaigoed en de vleermuiskast af. Foto: Marja Polman

Halle zet zich flink in voor biodiversiteit

HALLE - In maart konden inwoners van Halle en haar buitengebied zich opgeven om deel te nemen de biodiversiteit van Halle te versterken. Dit kon door diverse zaadmengsels te bestellen en te zaaien en plaats te bieden aan vleermuizen door het ophangen van vleermuiskasten. Daar werd goed gehoor aan gegeven.

Dit jaar waren er maar liefst 73 deelnemers en niet alleen uit het buitengebied, ook een aantal uit het dorp Halle. Bij elkaar waren zij goed voor 21 kilo wilde-bloemenzaad, 42 kilo akkerfaunamengsel (voor akkerranden) en 32 vleermuiskasten. Half april leverde Werkgroep Buiten Gebied Halle (WBH) het zaaigoed en de kasten af bij de deelnemers.
De actie werd wederom op touw gezet in samenwerking met de gemeente Bronckhorst, Het Klokhuis in Zelhem en uiteraard de actieve vrijwilligers van de werkgroep.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden