<p>Ans Beijenhof en Jolanda Flokstra verrichten vanaf de bak van de sidecar van team Barink de opening. Foto: Liesbeth Spaansen</p>

Ans Beijenhof en Jolanda Flokstra verrichten vanaf de bak van de sidecar van team Barink de opening. Foto: Liesbeth Spaansen

Coop Zelhem knallend heropend

‘We hebben als team de klus geklaard’

Door Liesbeth Spaansen

ZELHEM – Een oranje lint is gestrikt voor de ingang van de verbouwde Coop Zelhem. Daarvoor staat een motor met zijspan. Ans Beijenhof, 41 jaar in dienst van dit Zelhemse filiaal, staat in de bak klaar met een schaar. Naast haar Jolanda Flokstra, 32 jaar werkzaam op deze plek. De motor wordt gestart. De uitlaat knettert alsof flink snelheid moet worden gemaakt. Maar Ans knipt, rustig maar pertinent het lint door. Deze dinsdagmiddag 20 april is de heropening een feit.

De broers Tim (motorcrosser) en Gijs (bakkenist) Barink hadden de eer wat reuring te brengen bij deze ingetogen maar feestelijke opening. Het sidecarteam Barink uit Varssel bij Hengelo Gld., nu 2,5 jaar als team aan het trainen en twee jaar in wedstrijdverband rijdend, wordt gesponsord door Coop Zelhem en wilde dit graag doen.

‘Dat was een grote wens, ook van het winkelend publiek’ 

Na het knallende begin van de heropende winkel stond ook filiaalmanager Maikel Verheij trots in de bak. Enkele personeelsleden lieten zich deze kans eveneens niet ontnemen. Naast de aanwezigheid van regiomanager Achterhoek/Twente, het op drie mensen na voltallig personeel en een aantal klanten was het geen groot feest. “Jammer dat het op deze manier moet, maar we zijn open”, is Maikel Verheij tevreden. “Ondanks de maatregelen hebben we er toch het beste van kunnen maken.”

Woonhuis
Het winkelpand van Coop Zelhem aan de Halseweg 2 is oorspronkelijk een woonhuis. Vanaf 1939 bekend als de winkel van Becking, werd deze in 1980 omgebouwd tot Coopwinkel. In de loop der jaren werd het pand meerdere keren verbouwd.

Maikel Verheij is nu tien maanden als manager werkzaam bij Coop Zelhem en kreeg meteen deze laatste, flinke verbouwing onder handen. “Maar we zijn hier met ruim vijftig man. We hebben een goed team, jong en oud, die heeft geholpen. De verbouwing was intens, soms heftig, maar ook heel leuk om samen te doen. Je leert het personeel op een andere manier kennen.”

Een speech heeft Maikel Verheij niet gegeven. “Niet over nagedacht ook,” moet hij bekennen. “Ik probeer altijd wat terughoudend te zijn, hoef niet zo op de voorgrond te staan. Ik doe het niet alleen. Al staat mijn naam erbij, we doen het samen, dat is het belangrijkste wat er is. Alleen red je het ook niet. Dat is nu ook gebleken. Iedereen, van jong tot oud was er in de weekends, vroeg op, late uren, vroeg tot laat. Het inpakken, in opslag zetten en later weer uitpakken was een hele klus.”

‘Soms heftig, maar ook heel leuk om samen te doen’

Tijdens de verbouwing is een nieuw magazijn achter de winkel gekomen en het huidige magazijn is bij de winkel getrokken, wat een vergroting betekent van ongeveer tachtig vierkante meter. “We zijn zeer benieuwd wat de klanten ervan vinden. Ik persoonlijk ben zeer positief, het is echt een mooie, ruime winkel geworden, waar Coop echt voor staat. Vooral de versafdeling is flink uitgebreid. Meer groente, meer soorten brood en ook meer keus in vleeswaren. Dat was een grote wens, ook van het winkelend publiek.”

Jolanda Flokstra vindt het vooral een open winkel geworden. “Mensen vinden het gewoon gezellig om hier te komen, dat is het. We onderscheiden ons hier in, het gemoedelijke. Als het nodig is lopen we even met de klant mee naar de auto, wat eigenlijk niet meer kan in deze tijd, maar ja. Dat is bij Coop Zelhem toch gewoon.” Maikel beschrijft dat gevoel: “Het is eigenlijk meer een familieorganisatie.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden