Jubilaris Gerrit Teunissen (tweede van links) met zijn vrouw Corrie, zoon Lammert en voorzitter Dirk-Jan Huntelaar (r). Foto: Liesbeth Spaansen

Jubilaris Gerrit Teunissen (tweede van links) met zijn vrouw Corrie, zoon Lammert en voorzitter Dirk-Jan Huntelaar (r). Foto: Liesbeth Spaansen

Gouden speld voor Gerrit Teunissen

Algemeen

70-jarig muziek-jubileum

Door Liesbeth Spaansen

HUMMELO - Muziekvereniging Hummelo en Keppel heeft haar erelid Gerrit Teunissen (87) geëerd met een verguld insigne met drie zirkonia’s en een ingelijste oorkonde ter gelegenheid van zijn 70-jarig jubileum. Donderdagavond 22 april kreeg hij op zijn erf onder toeziend oog van secretaris Wilma Maalderink, bestuurslid Elly van der Loos, zijn vrouw Corrie en familieleden zijn kleinoden uitgereikt door voorzitter Dirk-Jan Huntelaar. Zijn zoon Lammert mocht het insigne op zijn jas spelden.

“Maar eerst is er een verrassing. Je kent haar wel, het is onze burgermoeder”, laat de heer Huntelaar weten. Burgemeester Marianne Besselink sprak de jubilaris toe via een felicitatiefilmpje.

Zij benoemde dat mijnheer Teunissen op zijn zestiende is begonnen bij De Eendracht in Hummelo en nu 70 jaar lid is van muziekvereniging Hummelo en Keppel, ontstaan uit een fusie tussen de muziekverenigingen De Eendracht uit Hummelo en Olden-Keppel uit Drempt. “U bent altijd een trouw lid geweest en heeft veel voor de vereniging betekend. Van begin jaren zeventig tot ongeveer 1980 bent u penningmeester geweest van De Eendracht. U speelde altijd bugel en u speelde ook de egerländer muziek bij de Weppelkapel, onderdeel van De Eendracht. Aan het eind van het jaar, in december was u oliebollenverkoper, allemaal ten faveure van de kas van de vereniging. In 2016 bent u door de toenmalige voorzitter Jan Tiecken al benoemd tot erelid. En ook nadat u bent gestopt met zelf actief spelen, bent u de repetities trouw blijven bezoeken. Namens het bestuur van de vereniging mag ik u laten weten dat zij u willen bedanken voor uw trouwe lidmaatschap en daarom krijgt u vandaag uit handen van de voorzitter een prachtige onderscheiding en een oorkonde vanwege uw 70-jarig jubileum. Ik mag u daarmee van harte feliciteren en had het u graag zelf willen overhandigen.”

‘We hopen dat je er nog een jaar of tien aan vastplakt’

Burgemeester gaf het woord door aan de voorzitter Dirk-Jan Huntelaar’. “Zo Gert, dit was de intro”, begon hij zijn verhaal. “Je bent nu 70 jaar lid van de muziekvereniging, met je zestiende ben je begonnen. Ik zal het niet halen, omdat ik te laat ben begonnen”, benoemt Huntelaar dit bijzondere jubileum. “Ik weet wel dat toen ik bij de muziek kwam, wij ‘s avonds na het oefenen samen een borreltje dronken. Ik heb uit betrouwbare bron gehoord, dat je dat altijd heel erg leuk vond. Ik zal bekennen, dat vond ik ook. Wij waren de enige twee die nog twee borreltjes dronken. Ons motto was: ‘we’j gaot gezond van huus af en komm’n nog gezonder thuus’.”

Gerrit was tijdens de algemene ledenvergadering altijd een rustig man. “Dat is voor een bestuur altijd heel fijn. Je kon altijd wel op een rustige manier een mening geven. Altijd positief aanwezig, nooit op de voorgrond.” In de tijd dat Gerrit penningmeester was, nam hij iedere week een schriftje mee naar de repetitie, waar hij na afloop ieders betaalde contributie netjes bijhield. “Dat is nu allemaal digitaal via de bank.”

Dirk-Jan Huntelaar vertelde een aantal anekdotes. Bijvoorbeeld over het reveille blazen ’s morgensvroeg met de kermis. Op het paard nog. Gerrit bleef erop zitten, maar Johan Schuurman viel een keer van het paard af. “Je was een betere ruiter dan Johan”, lacht hij de jubilaris toe. “Wat ook altijd in onze gedachten is gebleven, dat je het gepresteerd hebt om tijdens de kermis in Hummelo de vogel eraf te schieten. Want in 2004 was je nog zo scherp, en ik weet dat je voor die tijd toch dat borreltje nog gedronken had in de tent.” Ook van het tiendaagse muziekreisje naar Roswell in Amerika in 1991, samen met zijn vrouw Corrie, die ook altijd bij alle uitvoeringen aanwezig was, heeft hij ontzettend genoten.

‘U bent altijd een trouw lid geweest en heeft veel voor de vereniging betekend’

Het 70-jarig jubileum van Gerrit Teunissen is aangemeld bij de KNMO. “Er is een speld en die willen we je graag overhandigen. Alleen in deze tijd mag ik niet zo dicht bij je komen, dus zoon Lammert mag namens mij de speld opspelden.”

Na een welverdiend applaus gaf de voorzitter de bijbehorende oorkonde aan Gerrit en de secretaris reikte zijn vrouw Corrie een bos bloemen aan. “We hopen dat je er nog een jaar of tien aan vast plakt,” besluit de voorzitter. “Ga nu lekker naar binnen en ga ervan genieten. De eerstvolgende uitvoering, ik weet niet wanneer die is, dan zijn jullie weer van harte uitgenodigd.”

Gerrit Teunissen krijgt via zoon Lammert een speld op zijn jas voor zijn 70-jarig lidmaatschap van muziekvereniging Hummelo en Keppel. Foto: Liesbeth Spaansen

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid