Avond4Daagse Home Edition: coronaproof wandelen vanuit huis

HUMMELO - Omdat net als vorig jaar ook dit jaar de Avond4Daagse niet op normale wijze door kan gaan, doet Dorpshuis de Ruimte in Hummelo het dit jaar anders. Met de Avond4daagse Home Edition, waarbij de deelnemende wandelaars vanuit huis starten en met behulp van een app een mooie route wandelen. En een medaille ligt in het verschiet.

In de periode van dinsdag 25 mei tot en met zondag 6 juni lopen de deelnemers op vier dagen die ze zelf kunnen uitkiezen. In hun eigen Avond4Daagse Home Edition hebben zij de keuze uit drie verschillende routes per dag, die te vinden zijn in de app eRoutes. Door het gebruik van deze app wordt hun deelname bijgehouden.
In deze app staan verschillende routes, waardoor iedereen makkelijk vanuit het eigen dorp kan starten. Om de vierdaagse wel uitdagend te houden, krijgen de lopers maximaal twee weken de tijd om de vier wandelingen van hun gekozen afstand te voltooien. Zij hoeven niet alleen maar in de avonden of doordeweeks te lopen maar kunnen er ook voor kiezen om overdag of in het weekend hun wandelingen te maken. Dankzij de keuze tussen drie routes per dag is er genoeg ruimte om te voorkomen dat teveel personen tegelijk dezelfde route lopen.

Drie afstanden
Ook bij deze editie is het mogelijk om verschillende afstanden te lopen, namelijk 2,5 km, 5 km of 10 km. De wandelaar volgt de aanwijzingen in de app op in plaats van het volgen van de pijlen. Normaliter krijgt iedereen op de laatste loopdag die welverdiende medaille. Dit jaar komt die medaille er ook, maar dan anders. De organisatie gaat dit eerbetoon feestelijk thuisbezorgen, met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. Dit gebeurt op vrijdag 11 juni tussen 18.30 en 20.30 uur.
Om de sfeer van de Avond4Daagse er toch in te krijgen roept de organisatie op de tuinen gezellig aan te kleden met bijvoorbeeld vlaggetjes. Om aan de RIVM-richtlijnen te voldoen wordt het advies gegeven om te alleen wandelen met personen uit het eigen huishouden.
Aanmelden voor de Avond4Daagse kan via onderstaande link.


www.eroutes.nl/nl/avond4daagse/hummelo

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden