Doneren in strijd tegen hersentumoren bij kinderen

Doneerknop bij emballage Jumbo Hollak

ZELHEM - "Onderzoek, onderzoek en nog eens onderzoek. Dat is wat nodig is om de genezingskansen voor hersentumorpatiënten te vergroten", zegt Bouke Hollak. "En dan – op een dag – een doorbraak bereiken waarbij duizenden mensen gebaat zijn."

Bij Jumbo Hollak kan je in de maanden mei, juni en juli 2021 emballage doneren voor STOPhet.nl, het donatieplatform van Stichting STOP hersentumoren.

"In Nederland overlijden vier mensen per dag aan een primaire hersentumor. Bij kinderen die overlijden door kanker, sterven de meeste kinderen (41 procent) door een hersentumor en dat is natuurlijk erg zorgelijk", zegt Hollak.
"Het zou jouw eigen kind maar overkomen. Dan kom je er achter dat de wetenschap voor hersentumoren al jarenlang een 'ondergeschoven kindje' is in de oncologische wereld. In de behandeling van leukemie zijn in 25 jaar tijd grote successen geboekt, het onderzoek naar hersentumoren staat echter nog in de kinderschoenen. Deze donatie zal zich dus vooral richten op onderzoek hersentumoren bij kinderen, een initiatief van Sanne Deurvorst."

Stichting STOPhersentumoren.nl subsidieert de meest veelbelovende wetenschappelijke onderzoeken om de zorg voor hersentumorpatiënten te verbeteren en de kans op genezing te vergroten. Helaas wordt door de overheid en door de grote kankerbestrijding organisaties onvoldoende onderzoek naar laten primaire hersentumoren uitgevoerd. De StichtingSTOP hersentumoren is opgericht om dat gat te vullen. Want zonder onderzoek is er geenhoop.

Hoe werkt de donatie? Bij de emballage-automaat wordt bij het inleveren van de emballage gevraagd door de automaat of men de emballage wilt doneren. Als men hiermee akkoord gaat kan het hele bedrag worden gedoneerd of een gedeelte ervan. Doneren aan de stichting STOPhersentumoren.nl kan via het STOP logo bij de donaties.

Meer informatie is te vinden op de site van de stichting.


stophet.nl/onderzoek_hersentumoren_bij_kinderen

stophersentumoren.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden