<p>Victor Steeman op zijn eigen KTM. Foto: Henk Teerink</p>

Victor Steeman op zijn eigen KTM. Foto: Henk Teerink

Hamove-lid Victor Steeman maakt meters in Barcelona en Assen

HENGELO - Ruim een week nadat hij in Barcelona had gereden verscheen Hamove-lid Victor Steeman op het TT Circuit in Assen. Op donderdag 8 april was daar een KNMV-trainingsdag, waarbij diverse nationale- en internationale wegracecoureurs de gelegenheid kregen om op het koude en frisse circuit hun voorbereidingen op komend wegraceseizoen te starten of te continueren.

De weersvoorspellingen voor die donderdag beloofden niet veel goeds, waardoor een groot aantal coureurs zich op het laatst afmeldde voor deze testdag . Onder hen waren WK=-rijders Bo Bendsneyder, Michael van der Mark, Garrett Gerloff en Kotha Nozane. Toch kon er tijdens een groot deel van de dag op een droog circuit gereden worden. Het was voor de coureurs wel opletten geblazen vanwege de lage temperaturen, maar tijdens en na afloop van de dag waren er hoofdzakelijk lachende en tevreden gezichten te zien.
Victor Steeman had de week ervoor op 29 en 30 maart al op het circuit van Barcelona in Spanje gereden met het Freudenberg-team waarvoor hij uitkomt in het WK Supersport 300. Steeman is de enige in deze klasse die uitkomt op een KTM. De rest rijd allemaal op een Yamaha of Kawasaki. Zijn enige referentie wordt gevormd door zijn teamgenoten die in de IDM uitkomen (Internationale Deutsche Motorrad Meisterschaft). Steeman zal overigens ook bij een groot aantal wedstrijden uitkomen in dit kampioenschap. De Hamove-rijder sloot de test in Barcelona af met een uitstekende 12de positie. Steeman liet wel weten dat er wat hem betreft nog wel wat meer in had gezeten.
Afgelopen donderdag testte Steeman met zijn eigen motor omdat het Freudenberg Team niet in Assen aanwezig kon zijn vanwege alle coronamaatregelen. Hij liet er geen gras over groeien. Steeman zette snelle tijden op de klok en dat stemt tot tevredenheid. Voor hem mag het seizoen beginnen en het liefst over drie weken op de Lausitzring in Duitsland.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden