<p>Erik Ritzer reed veel schade bij zijn eerste optreden. Foto: Henk Teerink</p>

Erik Ritzer reed veel schade bij zijn eerste optreden. Foto: Henk Teerink

Regionale rijders trainen op TT Circuit Assen

Trainingen en IDC Masterclass in plaats van motorraces

REGIO/HENGELO - Trainen in plaats van racen. De voor 10 april geplande IDC-motorraces (Internationaal Dutch Championship) konden geen doorgang vinden, dat was vanwege corona niet toegestaan op het TT Circuit Assen. Hiervoor in de plaats was er voor de IDC-coureurs zaterdag wel een zinvol trainingsprogramma gepland; een IDC Masterclass. Voorafgaand werd er op vrijdag ook een aantal trainingen gereden.

Het programma van de IDC Masterclass werd georganiseerd ter voorbereiding op het motorsportseizoen 2021, een type 3 dag waarbij de maximale dynamische geluidnorm van 101 dBa geldt. De deelnemers werden in vijf groepen verdeeld conform het IDC-reglement. Er werd gereden in de vijf IDC-klassen: Dutch SportClass 1000, Dutch ProClass 600, Dutch ProClass 1000, Dutch Supersport en Dutch Superbike. Het programma bestond uit drie sessies vrij rijden voor elke bovengenoemde categorie waarbij in de derde sessie gestart werd volgens een normale bij de wedstrijden geldende startprocedure, dit weliswaar als een soort van proefstart procedure.

Hamove
Heel wat Hamove-leden en regionale rijders kwamen opdagen voor de eerste trainingen van het seizoen. Door de koude omstandigheden kon men veelal niet doen wat men wilde en in de middag begon het ook nog licht te regenen wat de rijders niet ten goede kwam. Niet bij allemaal ging het dan ook naar wens. Jolanda van Westrenen brak op de vrijdag voor de IDC-trainingen haar sleutelbeen. Thijs Peeters, Bas Leneman en Erik Ritzer gingen onderuit waarbij Ritzer afkomstig uit de Velswijk wel de meeste schade opliep. Hij werd tijdens de eerste training onderuit gereden in de Bult. Extra zuur voor Ritzer was dat het zijn eerste training was bij de IDC. Deze coureur is van plan om dit seizoen een aantal IDC-races te rijden. Naast deze mannen reden Hessel Lubbers en Niels Bikkel van Bikkel Motorsport de nodige rondjes.

Regen
De snelste rondetijden van de dag werden gereden in de eerste twee sessies van de dag. Bij de derde sessie - met daarin een proefstart -verschenen maar weinig coureurs aan de startlijn of zij lieten het bij een proefstart om daarna snel naar binnen te gaan. De belangrijkste reden hiervoor was dat het licht was gaan regenen en de baan te nat was voor droogweerbanden en te droog voor regenbanden.
De snelste rondetijd van de dag kwam op naam van Ricardo Brink die uitkomt in de Dutch Superbike klasse. De coureur uit IJsselmuiden was op zijn BMW S 1000 RR met een snelste rondetijd van 1:41,066 het snelst, voor Frank Nieman en Danny van der Sluis.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden