Online trainingen om eenzaamheid te doorbreken

ACHTERHOEK - Vrijwilligersorganisatie Humanitas heeft gratis trainingen online gezet die mensen helpen om stress en eenzaamheid te doorbreken en iemand te steunen die rouwt. De organisatie wil deze trainingen met iedereen delen, omdat veel mensen zich eenzaam voelen tijdens de coronapandemie en lock down, door het wegvallen van sociale contacten.

Het kan zijn dat je te maken krijgt met het verlies van je werk of van een dierbare. De verwerking daarvan verloopt in deze tijd vaak wat anders dan normaal. In de trainingen van elk vijftien minuten kan men onder meer leren eenzaamheid te herkennen en te helpen bij rouwverwerking.

Daarnaast zijn er trainingen over het vergroten van netwerken, omgaan met emoties en het stellen van grenzen. De trainingen zijn er voor iedereen die op gelijkwaardige wijze iets voor een ander wil betekenen. Aanmelden kan via https://www.humanitas.nl/over-ons/trainingen-voor-iedereen .

Ook in de Achterhoek zijn vrijwilligers van Humanitas actief: vrijwilligers bieden steun bij de opvoeding, ze helpen jongeren die in een lastige situatie zitten en ze helpen in tijden van verlies en rouw. Voor inwoners van de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk is meer informatie te vinden op www.humanitas.nl/afdeling/oostelijke-achterhoek; voor de gemeenten Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek is dat www.humanitas.nl/afdeling/Achterhoek_West .

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden