<p>Wethouder Paul Hofman toont een zonnebloemzaadje, bij de actie in 2020. Foto: Liesbeth Spaansen&nbsp;</p>

Wethouder Paul Hofman toont een zonnebloemzaadje, bij de actie in 2020. Foto: Liesbeth Spaansen 

Donaties zonnebloemlint nog zeer welkom

BRONCKHORST - Zonnebloemen in akkerranden zijn in de gemeente Lochem al enkele jaren een succesnummer. In de gemeente Bronckhorst is het vorig jaar ook uitgerold. Voor dit jaar zijn donaties van inwoners en bedrijven nog zeer welkom. Met de bijdragen wordt het zaaigoed beschikbaar gesteld aan deelnemende boeren.

Zonnebloemen rond maisakker zien er niet alleen goed uit maar het is ook goed voor insecten en vogels. Inwoners en toeristen reageren er positief op.

Aanstaande vrijdag ontvangt wethouder Paul Hofman een delegatie van de agrarische natuurvereniging ’t Onderholt waar het initiatief vandaan komt. De wethouder ontvangt dan een door ingenieursbureau Eelerwoude opgesteld rapport met de resultaten van de zonnebloemen in de gemeente. Dan wordt bekend wat het doet met de biodiversiteit.

’t Onderholt begon in de gemeente Lochem met het zonnebloemlint en bereikte in 2019 de mijlpaal van 25 kilometer aan bloemen. Boeren, burgers en bedrijven doen mee via crowdfunding.

Mepal
In Lochem is dit jaar het bekende bedrijf Mepal aangehaakt. Het bedrijf, dat bekend is van de kunststof producten, staat achter de bevordering van de biodiversiteit in de regio. In een statement schrijft Mepal: ‘Het motto van onze organisatie ‘Creating happy memories’ en zeker in deze coronatijd is het genieten van de natuur in je eigen omgeving van grote waarde om samen mooie herinneringen te maken. We dragen hier graag aan bij.’

Het doel voor dit jaar is 20 kilometer in zowel Bronckhorst en Lochem. Dat is nog niet gelukt. Met name in Bronckhorst kan de actie nog wel een zetje gebruiken. En de tijd begint te dringen want het zaaiseizoen komt eraan.

Alles over de crowdfundingsactie is te vinden op de website.


www.zonnebloemlint.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden