Jan Bol is de nieuwe voorzitter van Het Web. Foto: PR

Jan Bol is de nieuwe voorzitter van Het Web. Foto: PR

Jan Bol nieuwe voorzitter van Het Web

Algemeen

DOETINCHEM - Het Web Kunstenaarsnetwerk in Doetinchem heeft een nieuwe voorzitter, Jan Bol. Hij gaat sturing geven aan dit samenwerkingsverband van een vijftigtal Achterhoekse kunstenaars, dat een gunstig kunstklimaat in de regio probeert te realiseren. Het Web biedt leden ook een podium om elkaar te ontmoeten en samen activiteiten te ontwikkelen.

“Kunst verrijkt”, zegt Jan Bol, als hij zichzelf voorstelt. “Gelukkig ben ik in de broek gestoken met leren kijken naar kunst. En leren waarderen van kunst net zo goed. Voor mij staat vast dat kunst je leven verrijkt. Ik heb daarbij de rol als toeschouwer. Die van uitvoerend kunstenaar is voor mij niet weggelegd, behalve misschien een enkele keer als fotograaf, als ik heel erg mijn best doe.”
Jan Bol is geboren en getogen in Geldrop. Sinds augustus 1984 woont hij met zijn gezin in Doetinchem, vanwege een baan bij uitgeverij Misset. “De uitgeverij van vakinformatie was in 1984 al jaren onderdeel van het grote Elsevierconcern, dat later samenging met Reed Publishers. Bij Misset werkte ik als redacteur en later als hoofdredacteur voor diverse vaktijdschriften in de bouw, toegespitst op techniek, het proces, architectuur en aanbestedingen. In het traject van alleen publiceren op papier naar de mix van print en digitaal heb ik ook mijn aandeel gehad.”

Pensioen
“Inmiddels ben ik 66 jaar en al een tijdje met pensioen. Deze tijd biedt de gelegenheid om mijn bijdrage te leveren aan bijvoorbeeld Het Web. Gesprekken in december en januari met de zittende bestuursleden leidden ertoe dat ik mij voor de komende tijd wil inzetten als voorzitter van het kunstenaarsnetwerk. Het netwerk met een vaste plek voor ontmoeten, inspireren en exposeren is onontbeerlijk. Net als de voortgang van verschillende lopende en terugkerende projecten, zoals Kunst4daagse, Kunstwandelroute Hummelo, 20 op rei en nu ook de Cabines Kruisberg”, zegt Bol.
Bol is ook lid van het collectief dat tweemaal per jaar excursies met de KunstBus organiseert. Verder is hij roeilid bij watersportvereniging De Ank en zit daar in verscheidene commissies. “Lest best, maandelijks organiseer ik samen met mijn kompaan een pubquiz in De Kruisberg met telkens zo’n 90 deelnemers.”
“Helaas gelden nu voor ons allen en voor al onze activiteiten beperkende maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus. Dus veel staat ongewild stil of is opgeschort. Maar er komen betere tijden en wordt steeds meer en ten slotte alles weer mogelijk. Ik hoop iedereen snel te ontmoeten, in levenden lijve”, aldus Bol.


https://hetwebdoetinchem.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant