<p>Potenti&euml;le nieuwe studenten mogen sfeer proeven bij Helicon MBO Velp. Foto: PR&nbsp;</p>

Potentiële nieuwe studenten mogen sfeer proeven bij Helicon MBO Velp. Foto: PR 

Rondleidingen bij Helicon MBO Velp

Potentiële nieuwe studenten mogen sfeer proeven op school

VELP/REGIO - Helicon MBO Velp vindt het belangrijk dat studiekiezers zien waar ze terechtkomen en opent haar deuren voor persoonlijke rondleidingen op school. Deze worden erg gewaardeerd door de bezoekers. Een bezoek aan een school is belangrijk bij het maken van een studiekeuze voor een vervolgopleiding. Helicon MBO Velp biedt studiekiezers coronaproof de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het schoolgebouw en op het mooie landgoed Larenstein in Velp. Ook online zijn er mogelijkheden om rond te kijken en zo de sfeer te proeven.

De open dagen van Helicon MBO Velp waren grotendeels online dit schooljaar, waardoor studiekiezers nog weinig de kans kregen om de sfeer op school te proeven. "We horen om ons heen het voor studiekiezers best lastig is om een keus te maken voor een opleiding als ze niet op een school zijn geweest", aldus Heleen van Eert, voorlichter bij Helicon MBO Velp. "Juist voor hen bieden wij op 15 april de mogelijkheid om toch onze school te ontdekken. Zij kunnen zich, samen met 1 andere persoon aanmelden via de website: opendagen.helicon.nl."

Online proefles
Scholen worden steeds creatiever in het online aanbod voor studiekiezers. Helicon MBO Velp biedt bijvoorbeeld online proeflessen aan. Geïnteresseerden kunnen op 16 april vanuit huis aanhaken via Teams. Heleen: “De online proeflessen zijn een goed alternatief voor meeloopdagen zoals we die altijd deden. De studiekiezer kan samen met andere studiekiezers ontdekken wat je allemaal leert bij (praktijk)lessen én het is coronaproof. Sommige opleidingen sturen zelfs wat toe per post zodat de studiekiezer écht mee kan doen vanuit huis.” Meer informatie is te vinden op mbovelp.nl.

Helicon MBO Velp is uniek in Nederland: nergens anders vindt men een uitgebreider aanbod aan mbo-opleidingen in de groene leefomgeving, denk bijvoorbeeld aan Bos- en natuurbeheer, Outdoor en recreatie, Eco en wildlife of Watermanagement. De opleidingen hebben hun eigen specialisme, maar vinden elkaar in de liefde voor de natuur, het klimaat en het buiten zijn. De opleidingen Onderzoeker natuur en milieu en Dier en ondernemen maken ons opleidingenpalet compleet. Check voor meer info: helicon.nl.

Inschrijf-deadline
De deadline voor inschrijven is, vanwege de coronasituatie, verschoven van 1 april naar 1 mei, dus studiekiezers hebben wat meer tijd voordat ze een keuze hoeven te maken. Het is wel belangrijk om voor 1 mei in te schrijven zodat men zeker toegangsrecht heeft voor de opleiding van zijn of haar keuze.

Helicon biedt vmbo- en mbo-opleidingen aan vanuit twaalf scholen in Noord-Brabant en Gelderland. ‘Groen’ onderwijs bij Helicon is geschikt voor iedereen die zich betrokken voelt bij dier, stad en mens, groene leefomgeving, land- en tuinbouw, voeding, bloem en milieu. Helicon is per 1 januari dit jaar bestuurlijk gefuseerd met Wellantcollege en CitaVerde. De bestuurlijke fusie is een voorloper van de instellingenfusie in augustus 2021. Het moment dat de drie scholenorganisaties samen gaan als één opleider, onder de nieuwe naam Yuverta.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden