<p>Lokale regels voor zon-en windenergie. Foto: PR</p>

Lokale regels voor zon-en windenergie. Foto: PR

Doesburg gaat verder met opstellen van lokale regels voor zon-en windenergie

BRONCKHORST/DOESBURG - Gemeente Doesburg gaat verder met opstellen van lokale regels voor zon-en windenergie.

Binnenkort wordt het proces om te komen tot een lokaal afwegingskader voor zon- en windenergie in gemeente Doesburg verder. Iedereen krijgt de mogelijkheid hierin mee te doen.

Doesburg heeft al weer een start met de werkgroep gemaakt. In de afbeelding ziet men hoe het proces eruit ziet. Meer informatie vindt men op www.doesburg.nl/afwegingskader. Hier vindt men ook eerdere nieuwsbrieven en kunnen belangstellenden zich inschrijven voor de e-mailnieuwsbrief (kopje: blijf op de hoogte). Wie liever een papieren versie ontvangt, kan telefonisch contact opnemen met gemeente Doesburg, via 0313-48 13 13.

Afwegingskader
Wat is een afwegingskader en waarom is het belangrijk? Het afwegingskader dat Doesburg wil opstellen gaat dus niet over het toestaan van projecten. De huidige wet- en regelgeving geeft deze ruimte al. Het afwegingskader gaat om extra aanvullende regels van de omgeving. Samen met de bevolking wil de gemeente die regels opstellen voor zonnevelden en windmolens. Het kan dan onder andere gaan om wensen op het gebied van landschappelijke inpassing, beschermen van de leefomgeving, hoe een projectontwikkelaar of energiebedrijf de omgeving moet betrekken, meedelen in de opbrengsten et cetera.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden