<p>Collecte voor het Longfonds. Foto: PR</p>

Collecte voor het Longfonds. Foto: PR

Longfonds zoekt in Zelhem collectanten

Samen in actie tegen astma bij kinderen

ZELHEM - In de week van 17 t/m 22 mei gaan tienduizenden collectanten in het hele land op pad voor Longfonds. De collecte staat dit jaar in het teken van de gezondheid en bescherming van jonge longen. De opbrengst wordt gestoken in baanbrekend onderzoek naar astma bij kinderen. En dat is heel hard nodig, want astma is de grootste chronische kinderziekte van Nederland.

Dagelijks belanden zeven kinderen benauwd in het ziekenhuis. Het Longfonds vindt dat niet acceptabel en is daarom vastbesloten jonge longen beter te beschermen en astma bij kinderen te voorkomen. Daarbij is alle hulp welkom, bijvoorbeeld van collectanten die zich kunnen opgeven via onderstaande website. Onder meer in Zelhem is het Longfonds nog op zoek naar collectanten voor de collecteweek van mei.
Er zijn twee mogelijkheden. De collectant kan langs de deuren met een collectebus of donaties werven met de smartphone. Collecteren aan de deur gaat volgens de coronarichtlijnen van het RIVM, veilig op anderhalve meter afstand. Het kost gemiddeld twee uurtjes tijd en is meestal in de eigen buurt. Wie liever niet langs de deuren gaat kan ook kiezen voor een digitale collecte, met de smartphone. Deze collectanten krijgen vóór aanvang van de collecteweek een sms waarmee ze toegang krijgen tot hun persoonlijke online collectepagina. Vanuit die collectepagina kunnen zij heel eenvoudig en snel berichtjes met een geefvraag sturen via social media, WhatsApp of e-mail.

Longfonds
Ademhalen. Het lijkt zo gewoon, maar voor 1,2 miljoen mensen met een longziekte is vrij ademen niet vanzelfsprekend. Longfonds gelooft dat samen longziekten de wereld uit kunnen worden geholpen. Daarom jaagt het fonds wetenschappelijk onderzoek aan en zet het zich in voor de beste zorg. “We willen dat iedereen op een gezonde manier in gezonde lucht kan leven”, aldus het Longfonds.
Meer informatie over het Longfonds op de website.


longfonds.nl/collecte

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden