Ervaringsgroep voor mensen met (vermoeden van) autisme

Acht avonden van Ontmoeten, Ontwikkelen en Ontplooien

REGIO/DOETINCHEM - Stichting RondomAutisme start in Doetinchem binnenkort een nieuwe groep voor mensen met (een vermoeden van) autisme. De stichting biedt de gelegenheid om elkaar onder begeleiding te ontmoeten en in gesprek te gaan. Doel is ondersteuning te bieden bij moeilijkheden die men ervaart en te werken aan een gezond evenwicht.

Tijdens de bijeenkomsten van acht avonden 'Ontmoeten, Ontwikkelen en Ontplooien' is er gelegenheid om gevoelens en ervaringen uit te wisselen.. Het voordeel van een groep is dat de leden steun ondervinden en van elkaar kunnen leren. Er worden ook praktische tips aangereikt.
De bijeenkomsten vinden plaats in een vertrouwde informele setting. Er wordt een veilige en vrije ruimte geboden om ongedwongen, maar gesteund, de eigen ervaring te verkennen en eventueel te delen, op eigen tempo, maar toch de verbinding met anderen te voelen. De deelnemers bepalen zelf welke onderwerpen voor hen belangrijk zijn, bijvoorbeeld: omgaan met lastige momenten, goed voor jezelf zorgen, evenwicht vinden in je relatie(s).

Geen therapie
De begeleider is ervaringsdeskundige en geeft advies en ondersteuning. Het is geen cursus en geen therapie. De Stichting RondomAutisme heeft als doelstelling het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met autisme, hun mantelzorgers in de directe omgeving zoals ouders, partners en kinderen en verder iedereen die professioneel of privé in aanraking komt met autisme.
De ervaringen van deelnemers van voorgaande groepen zijn overwegend positief. Verbinding voelen met groepsleden geeft volgens hen veel kracht om te werken aan de eigen ontwikkeling. Het herkennen van dagelijkse situaties bij anderen leidt tot nieuwe inzichten en biedt mogelijkheden om vanuit de eigen kracht te experimenteren en misschien tot (andere) keuzes te komen met de bedoeling de regie over het eigen leven te vergroten en het welzijn te verbeteren. De meeste deelnemers gaan door met de vervolg- en de verdiepingsgroep en bouwen zo een persoonlijk netwerk op.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden