Afbeelding
Pexels

Vet verbranden en spieren bouwen kan met deze halterschijven oefeningen

XInterviews & Achtergrond

Sommige mensen denken dat ze vet kunnen verbranden door de gewichten op allerlei manieren rond te slingeren. Ook denken ze dat ze veel herhalingen moeten doen. Dat klopt niet, al is het er wel een onderdeel van. Er is desondanks wel een slimmere wijze om je sessies te benaderen. Hierdoor zul je niet alleen vet verbranden, maar ook spieren toevoegen. De sleutel hiervan is om je herhalingen, oftewel reps, te vertragen. Ook moet je ervoor zorgen dat je de beoogde spier voelt werken. Met de halterschijven van Gewichten Shop is dit zeker mogelijk. Halterschijven bestellen dus, zodat je de onderstaande oefeningen kunt doen. 

Squat
Zo kun je onder andere een squat doen met een halterschijf. Het is verstandig om hiervan vier sets te doen van 10 tot 12 herhalingen per stuk. Tussen de herhalingen moet je 10 seconden rust houden. Je doet de squat door in je heupen en knieën te buigen. Houd je borst wel omhoog en je gewicht op je hielen. Het is verstandig om deze oefening te doen omdat het een geweldige beweging is voor het opbouwen van spieren in je hamstrings, bilspieren en quads. Als je de squat nog iets beter wilt doen dan kun je in de onderste positie een seconde pauzeren. Knijp vervolgens in je bilspieren, of glutes, om weer op te gaan staan.

Pinch carry
Een pinch carry is ook zeker een aanrader. Deze eenvoudige oefening kun je doen met alleen een halterschijf. Bij de pinch carry moet je net zoals de squat vier sets, oftewel herhalingen doen. Tijdens zo’n herhaling moet je 30 meter lopen per kant. Met andere woorden, in totaal zal een herhaling bestaan uit 60 meter lopen met een halterschijf in je hand. Je doet de pinch carry door een halterschijf vast te pakken tussen je duim en vingers. Vervolgens moet je 30 meter lopen, waarna je van hand wisselt. Deze oefening is van belang doordat voor veel mensen de grijpkracht een beperkende factor is, dus niet de kracht van de spieren. Nadat je deze oefening een paar keer hebt gedaan zul je mogelijk al klaar zijn om het moeilijker te maken. Als dit het geval is dan kun je 10 meter toevoegen aan beide handen. 

Halo
Daarnaast is het tevens verstandig om de halo toe te voegen aan je halterschijven workout. Hiervan moet je ook weer 4 sets doen. Deze herhalingen bestaan per stuk uit 8 tot 10 reps. Tussendoor mag je 10 seconden rust nemen. Je doet de halo door de halterschijf vast te pakken aan de buitenkant. Vervolgens beweeg je het gewicht boven en langs je lichaam. Hierbij zal het ook boven je hoofd komen. Je maakt dus eigenlijk de beweging van een halo. Deze beweging zal heel goed zijn voor het opbouwen van rotatiekracht, wat nogal vaak genegeerd wordt bij het trainen van je spieren en lichaam. Als je de halo doet op een explosieve wijze met echte kracht dan zul je het maximale aantal spiervezels kunnen rekruteren.

 Dit artikel wordt u aangeboden door Gewichtenshop. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant