Gert Wassink, lid WBE; Bas Wiersma, grondeigenaar en Remco Wassink, penningmeester WBE Zelhem-Doetinchem (vlnr) plaatsten de paaltjes met de wildspiegels.

Gert Wassink, lid WBE; Bas Wiersma, grondeigenaar en Remco Wassink, penningmeester WBE Zelhem-Doetinchem (vlnr) plaatsten de paaltjes met de wildspiegels.

Jagers en grondeigenaren plaatsen samen wildspiegels

Algemeen

HALLE/ZELHEM - Al enige tijd was het velen een doorn in het oog; de vele aanrijdingen met reewild op de weg tussen Halle en Zelhem.

Gert Wassink besloot dat er actie moest worden ondernomen om dat te voorkomen. Hij klopte aan bij de Wildbeheereenheid Zelhem Doetinchem met de vraag of er wildreflectoren geleverd ?zouden kunnen worden. De grondeigenaar werd benaderd en ook die was enthousiast. En zo werden 25 wildreflectoren geleverd door de wildbeheereenheid Zelhem Doetinchem in samenwerking met de gemeente Bronckhorst.

Wildreflectoren worden geplaatst om het overstekende reewild te waarschuwen voor aankomend verkeer. Door de lichtweerkaatsing besluit het ree dan vaak om niet over te steken voor een naderende automobilist en wordt een aanrijding voorkomen. Maar, honderd procent feilloos werkt het natuurlijk niet. Daarom de vraag aan de automobilist; wees oplettend en pas de snelheid aan. Als er één ree oversteekt volgen er vaak meer! En zeker in het voorjaar is het oppassen geblazen. In die periode vinden vaak aanrijdingen plaats, met veel dierenleed tot gevolg.

vlnr. Gert Wassink, lid WBE; Bas Wiersma, grondeigenaar en Remco Wassink, penningmeester WBE Zelhem-Doetinchem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant