De welpen troffen kou maar zon en openen in de sneeuw rondom de grote boom. Foto: Liesbeth Spaansen
De welpen troffen kou maar zon en openen in de sneeuw rondom de grote boom. Foto: Liesbeth Spaansen

Scoutingjeugd mag weer samenkomen

HUMMELO – Jeugdleden van Scouting Sweder van Voorst Hummelo en Keppel konden niet wachten om elkaar te ontmoeten bij de Scoutstal in Hummelo. Gelukkig kwam begin februari het goede nieuws van Scouting Nederland: de opkomsten mochten weer starten! De scouts kwamen direct in actie, de welpen volgden een week later ook.

Het kerstdiner kwam al te vervallen door de sluiting van het scoutinggebouw vanwege de coronalockdown en ook in het nieuwe jaar bleef de deur nog gesloten. Geen gezamenlijke boerenkoolmaaltijd of activiteiten. Het scoutingnieuwjaar startte wel, maar met thuisopkomsten. Ook geen probleem, bij scouting denken ze in oplossingen.
Zo gingen de welpen aan de slag met verschillende scoutingtechnieken, zoals mini-pionieren, knoop- en routetechnieken. Ze maakten een lavalamp, beschilderden steentjes, knoopten sleutelhangers van oude (of nieuwe) veters en zorgden voor vogelvoer om meer vogels te kunnen tellen in de tuin. Tot slot gingen zij op zoek naar coördinaten van jungledieren. Een aantal scouts werkte thuis, voor zover dat mogelijk was naast hun school en huiswerk, aan hun insignes samenleving, identiteit, expressie en internationaal. Ze gaan daar thuis mee verder.

Op 3 februari kwam van Scouting Nederland de zo gewenste e-mail. Omdat het voor kinderen en jongeren belangrijk is elkaar te kunnen ontmoeten en te kunnen bewegen, zo stelde de organisatie die dit in de gesprekken met de overheid onderstreepte, konden sport- én jeugdactiviteiten, waaronder de reguliere opkomsten van scouting voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar, worden hervat. De verschillende regels, zoals met klachten thuisblijven, handen wassen, veel buiten zijn en binnen ventileren bleven gelden.

Maar wat was de jeugd blij elkaar weer te mogen ontmoeten! De scouts troffen helaas slecht weer en moesten na hun ondanks de regen buiten gehouden activiteit in het gebouw opwarmen met een kaartspel. De welpen troffen kou maar zon en genoten ervan om de ochtend te openen in de sneeuw rondom de grote boom. Later binnen genoten ze van gesmolten chocolade in vormen gieten om thuis met Valentijnsdag van te proeven.

De welpen hielden, net als hun school, een weekje vakantie en sloegen een keertje over. De scouts niet. Die genoten van het mooie weer om buiten na het openen een renspel te doen om een beetje energie kwijt te raken. De opkomst ging namelijk over hoe veilig te werken met messen. Na de uitleg gingen ze direct aan de slag om met hun mes een featherstick te maken, die wordt gebruikt om makkelijker een vuurtje aan te steken. Om warm te worden stond tussendoor nog een renspel op het programma. De tijd ging snel voorbij en de opkomst werd tevreden afgesloten.

De eerstvolgende opkomst is 27 februari. Wie eens wil komen kijken, wees welkom. Ook nieuwe leiding voor de groepen is van harte welkom. Kom gerust eens een keer meedraaien.
De Scoutstal staat aan de Torenallee 2a in Hummelo. Meer informatie of aanmelden kan bij de secretaris Cecile Willems, bestuursleden of leiding van Scouting Sweder van Voorst.


info@scoutingsweder.nl

www.scoutingsweder.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden