Foto: PR

Fleetwood Mac: The Incredible Story naar Amphion in juni

Met het avondvullende eerbetoon Fleetwood Mac: The Incredible Story staat de Nederlandse band The Cosmic Carnival op 5 juni in Amphion in Doetinchem. De muzikanten zijn grote fans van de legendarische band. Deze drie uur durende voorstelling, eigenlijk een live documentaire, is een must-see voor de ware Fleetwood Mac-fan.

Millionseller Rumours

Fleetwood Mac werd opgericht in 1967. Het was in een tijd dat nog niemand had gehoord van laptops of smartphones, laat staan van een sim only abonnement: zowel communicatie als muziekopnames geschiedden analoog. De band heette toen nog officieel Peter Green’s Fleetwood Mac en legde zich voornamelijk toe op blues. Later evolueerde het geluid van de groep meer en meer richting popmuziek, mede dankzij de inbreng van nieuwe leden als Stevie Nicks, Lindsey Buckingham en Christine Perfect. Tussen 1975 en 1987 kende de band haar meest succesvolle periode. De plaat Rumours, één van de meest verkochte album wereldwijd, zag het levenslicht en er waren hits met Go Your Own Way, Everywhere, Don’t Stop, Dreams en Little Lies.

The Cosmic Carnival: fans van het eerste uur

Anno 2021 gaat het oprichten van bands soms op een heel andere manier. The Cosmic Carnival is echter al jaren een begrip in Nederland muziekland en heeft een voorliefde voor de ouderwetse aanpak: de bandleden laten zich van meet af aan beïnvloeden door artiesten als Fleetwood Mac, maar ook Bruce Springsteen, My Morning Jacket en The Rolling Stones. Ze zien er op het podium en in het dagelijks leven uit alsof ze zó uit de jaren ‘70 zijn komen wandelen. De band won De Grote Prijs van Nederland en toerde met haar ‘nieuwe oude’ sound de hele wereld over. Er is geen poppodium in Nederland waar de band nog niet speelde. Frappant: net als bij haar grote voorbeelden was er ook bij The Cosmic Carnival een aantal wisselingen van de bezetting. 

Dit artikel wordt u aangeboden door Pricewise B.V. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden