Liefhebbers laven zich aan ‘typisch Hollands’ winter-tafereel
<p>Bij IJsvereniging Zelhem is het genieten van het schitterende winterweer. Foto: Contact</p>

Bij IJsvereniging Zelhem is het genieten van het schitterende winterweer. Foto: Contact

Liefhebbers laven zich aan ‘typisch Hollands’ winter-tafereel

ZELHEM - Onder werkelijk fantastische omstandigheden draaien de liefhebbers op vrijdag hun rondjes op de Zelhemse ijsbaan. In Zelhem is, in tegenstelling tot veel banen in de regio, ervoor gekozen ondanks de beperkingen door de coronaregels toch de baan te openen. Helaas geen Koek en Zopie, wel klinkt een zonnige reggae-sound uit de speakers, die de stralende zon eer aan doet. De schaatsers leven zich uit en zorgen voor een 'typisch Hollands' winter-tafereel.

In Zelhem mogen maximaal 150 mensen tegelijkertijd binnen de omheining. Op vrijdag rond de middag zijn het er nog een stuk minder. De verwachting is dat naar het einde van de dag het drukker zal worden. "Je ziet dat mensen vanuit bijvoorbeeld Doetinchem deze kant op komen. Daar is de baan gesloten voor niet-leden", zegt een vrijwilliger van de vereniging.

In Zelhem is er voor schaatsers die geen lid zijn van de vereniging in het weekend van 10.00 tot 12.00 uur en vanaf 16.00 tot 20.00 uur de gelegenheid gebruik te maken van de baan, mits er niet meer dan 150 mensen 'binnen' zijn. Doordeweeks zijn zowel leden als niet-leden welkom tijdens de openingstijden. Als de drukte toeneemt worden bezoekers die al twee uur geschaatst hebben verzocht plaats te maken voor anderen.

De toegangsprijs voor niet-leden van 12 jaar en ouder is 3 euro en kinderen onder de 12 jaar mogen voor 1,50 euro naar binnen. De toegangsprijs dient contant en gepast te worden betaald. Uiteraard zijn verder op en rond de ijsbaan de geldende corona-richtlijnen van kracht.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden