Afbeelding
Foto: PR

Hoe kies ik de juiste airco

Algemeen

Wil je een airco kopen? Dan ontdek je al snel genoeg dat dit geen gemakkelijke opgave is. Dit komt voornamelijk door het grote aanbod. Sommige mensen kiezen daarom lukraak een airco uit. Toch is dit niet verstandig. In dat geval is de kans namelijk klein dat je de juiste airco kiest. Zonde, want je geeft wel veel geld uit aan zo’n apparaat. Om te voorkomen dat je de verkeerde keuze maakt, vertellen wij jou in deze tekst hoe je de juiste airco kiest.

Is het apparaat in staat een ruimte goed te koelen?
Veel mensen denken dat er weinig verschil zit in airco’s. Dit is een misvatting. Airco’s verschillen namelijk behoorlijk van elkaar, bijvoorbeeld in koelvermogen (BTU). Hoe hoger het koelvermogen van een airco, des te beter deze in staat is om een ruimte te koelen. Het draait overigens niet alleen maar om het koelvermogen. Nee, want ook het oppervlak van een ruimte speelt mee. Bereken daarom eerst het aantal vierkante meters van een ruimte alvorens je een airco koopt.

Wat kost een airco?
Als je een goede airco wilt, betaal je hier een aanzienlijk bedrag voor. Niet iedereen wil veel geld uitgeven aan een airco. Dat hoeft ook niet, want er zijn ook goedkope airco’s. Dit is ideaal als jij niet veel uit wilt geven aan zo’n apparaat. Reken je alleen niet te vroeg rijk. Goedkope airco’s hebben vaak een minder goed energielabel. Dit betekent dat ze meer stroom verbruiken. Onderaan de streep ben je daarom mogelijk zelfs duurder uit met een goedkope airco. Kijk daarom ook altijd naar het energielabel voordat je een airco koopt.

Vergelijk airco’s met elkaar
De makkelijkste manier om de juiste airco te vinden, is door airco’s met elkaar te vergelijken. Dit kun je zelf doen, maar jij kunt je ook richten tot een mobiele airco test. In zo’n test worden verschillende airco’s met elkaar vergeleken. Hierdoor hoef je zelf geen tijd en moeite in het vergelijken te steken. Benieuwd waar je zo’n test kunt vinden? Kijk dan eens op Airco-review.nl. In deze test worden talloze mobiele airco’s met elkaar vergeleken.

Dit artikel wordt u aangeboden door Airco-review.nl Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant