Correct Monnereau nieuwe eigenaar Uitvaartcentrum Dennenlust
Uitvaartcentrum Dennenlust wordt door Correct Monnereau opgeknapt. Foto: Liesbeth Spaansen
Uitvaartcentrum Dennenlust wordt door Correct Monnereau opgeknapt. Foto: Liesbeth Spaansen

Correct Monnereau nieuwe eigenaar Uitvaartcentrum Dennenlust

ZELHEM – Uitvaartcentrum Dennenlust in Zelhem, waarvan Uitvaartverzorging GUV per 1 januari de deuren sloot, wordt begin februari 2021 heropend door Correct Monnereau. “We hoorden dat mensen in Zelhem zich afvroegen, waar ze nu naar toe zouden moeten als iemand overlijdt, maar Dennenlust blijft als uitvaartcentrum en behoudt zijn naam”, vertelt manager uitvaart van Correct Monnereau Berry van Beek, die de verbouwing coördineert.

Door Liesbeth Spaansen

Correct Monnereau biedt in de hele Achterhoek voor diverse uitvaartondernemers de zorg voor overledenen en is 24 uur per dag en zeven dagen in de week bereikbaar. Monnereau heeft in Doetinchem (daar is de servicedesk), Duiven en Pannerden al White label uitvaartcentra. Vanaf februari 2021 komt daar Zelhem bij. “White label wil zeggen dat we voor iedereen het gebouw open zetten, hoe iemand ook verzekerd is of bij welke uitvaartonderneming ze zijn”, legt Berry uit.

“Buurtbewoners kijken af en toe door de ramen om te zien wat er gebeurt.” Die belangstelling vindt Berry wel mooi. Er zijn schilders aan het werk. Het houten plafond met de speciale bronzen lampen zijn alsnog behouden. Een leuk weetje is, dat dezelfde lampen ook in de Eusebiuskerk in Arnhem hangen. “We zijn het pand aan het opfrissen naar deze tijd met nieuwe kleuren op de voorheen witte muren. Het wordt een mooi warm en natuurlijk geheel. Het kruis op de achtermuur blijft behouden. Een binnenhuisarchitect, die eerder uitvaartcentra heeft ingericht heeft de kleuren bepaald, kijkend naar structuur en cultuur van het gebouw. Er komen nieuwe tafels en stoelen, die moeten goed zijn maar vooral lekker zitten.”

Correct Monnereau is aangesloten bij Funeral Assist; een organisatie met landelijke uitvaartvervoerders die binnen hun eigen regio uitvaartondernemers ondersteunen met diverse werkzaamheden. De nieuwe website voor Uitvaartcentrum Dennenlust wordt gemaakt, belangstellenden worden nu nog even doorgelinkt naar de site van Monnereau.


www.uitvaartcentrumdennenlust.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden