Stichting Welzijn zet biljartochtend voort in Hoog-Keppel
<p>Evert Jan Bloemen en Wim van Duijl proberen de biljarttafel in Sportcafé De Heerlyckheyd uit. Foto: Ceciel Bremer</p>

Evert Jan Bloemen en Wim van Duijl proberen de biljarttafel in Sportcafé De Heerlyckheyd uit. Foto: Ceciel Bremer

Stichting Welzijn zet biljartochtend voort in Hoog-Keppel

HOOG-KEPPEL – Al bijna dertig jaar biedt Stichting Welzijn uit Hoog-Keppel biljartliefhebbers aan om meerdere keren per week bij Zorgcentrum Hyndendael in Hummelo in groepsverband te spelen. Een aanpassing bij het zorgcentrum maakt daar eind 2020 een einde aan. De stichting vond gelukkig een nieuwe locatie om de activiteit voort te zetten en verhuist daarom vanaf januari naar het sportcafé in Hoog-Keppel.

Door Ceciel Bremer

Samen biljarten lijkt door corona een eeuwigheid geleden. “Maar we hopen in het nieuwe jaar toch echt wel weer te kunnen beginnen”, spreekt Wim van Duijl uit Drempt de wens uit. Van Duijl coördineert de biljartochtenden. “Toen we in het voorjaar noodgedwongen moesten stoppen, waren er 24 biljarters die deelnamen aan onze activiteit; op vijf ochtenden en één middag speelden ze in groepjes van vier of vijf personen samen in Hyndendael. Sommigen spelen zelfs meerdere keren per week. Heel gezellig”, benadrukt de Dremptenaar.

Lange geschiedenis
De biljarttafel en Zorgcentrum Hyndendael zijn al sinds het begin van de jaren negentig met elkaar verbonden. “Stichting Welzijn was vroeger verbonden aan het zorgcentrum en had er een kantoor. De stichting organiseerde biljartochtenden voor liefhebbers en al gauw deden ook de bewoners van Hyndendael mee. Die aanloop was heel gezellig voor de bewoners. Ze maakten even een praatje met de biljarters, dronken samen koffie en stootten samen een balletje”, weet Evert Jan Bloemen, penningmeester van de stichting.

De laatste jaren nam de animo bij de bewoners van Hyndendael af om mee te spelen. Volgens Bloemen is dat ook niet zo verwonderlijk: “De bewoners worden ouder en zijn vaak minder vitaal. En wat ook meespeelt: vroeger woonden vooral veel inwoners uit Drempt, Hummelo en Keppel in Hyndendael en was er sneller contact met onze biljarters. Tegenwoordig wonen er ook veel mensen van buiten de gemeenschap in het zorgcentrum.“

Nieuwe locatie
De animo bij de biljarters van Stichting Welzijn bleef echter onverminderd groot. En zo bleven zij meerdere keren per week naar het zorgcentrum komen. Hoewel de biljarttafel in het zorgcentrum voor de tuindeuren stond, was dat nooit een probleem want niemand maakte gebruik van de tuin. “Totdat de tuin dit voorjaar opnieuw werd aangelegd met gezellige zitjes. Sindsdien staat onze biljarttafel in de weg”, vertelt Bloemen. Samen met coördinator Van Duijl ging hij daarom op zoek naar een nieuwe locatie voor de activiteit.

Die locatie werd al snel gevonden bij Sportcafé De Heerlyckheyd in Hoog-Keppel. “Het bestuur van de sporthal was direct enthousiast toen we ze benaderden. We krijgen straks onze eigen sleutel en kunnen zo makkelijk dagdelen inplannen om te spelen”, legt Van Duijl uit. In de aanloop naar het nieuwe seizoen zijn alle biljarters geïnformeerd over de locatiewijziging. “We hopen natuurlijk dat iedereen blijft meedoen. Ons oudste lid is 90 jaar, de jongste 62. Biljarten is niet gebonden aan leeftijd. Als je het leuk vindt, kun je altijd met ons mee doen, ongeacht je woonplaats. We vragen een kleine onkostenvergoeding voor onderhoud aan de biljarttafel en verder betaal je je eigen consumpties.” Er zijn nog plaatsen vrij dus nieuwe leden zijn van harte welkom.

‘Biljarten is niet gebonden aan leeftijd; ons oudste lid is 90 jaar, de jongste 62’

Terwijl de heren de nieuwe biljarttafel uitproberen, hopen ze vurig dat de activiteit weer snel van start kan. “Maar dat moeten we nog wel zorgvuldig afstemmen met de deelnemers. Het merendeel van ons behoort immers tot de risicogroep.”

Voor meer informatie over het biljarten, kan men contact opnemen met Wim van Duijl, bereikbaar op 06-437 473 51 en via wimvanduijl@upcmail.nl of Evert Jan Bloemen bereikbaar op 06-388 919 31 en via evertjanbloemen@gmail.com.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden