Hanny Sesink tien jaar vrijwilliger bij de Zonnebloem
Hanny Sesink (links) krijgt van Leida van Egteren de insigne, de oorkonde, een bloemstukje en een cadeaubon. Foto: Joop Groot Roessink
Hanny Sesink (links) krijgt van Leida van Egteren de insigne, de oorkonde, een bloemstukje en een cadeaubon. Foto: Joop Groot Roessink

Hanny Sesink tien jaar vrijwilliger bij de Zonnebloem

ZELHEM/HALLE – Aan het eind van een bijzonder jaar zet de Zonnebloemafdeling Zelhem/Halle vrijwilliger Hanny Sesink in het zonnetje voor tien jaar vrijwilligerswerk. Normaliter wordt daar bij stilgestaan in een Algemene Vergadering. Helaas is dat nu onmogelijk. Daarom zijn enkele bestuursleden bij Hanny op bezoek gegaan om haar met het tienjarig jubileum te feliciteren. 

Daarbij kreeg zij uit handen van de voorzitter van de Zonnebloem Leida van Egteren de zilveren insigne opgespeld met een oorkonde van de landelijke Zonnebloem en een bloemstukje met een cadeaubon van de plaatselijke afdeling. Later, als vergaderen weer kan, wordt er uiteraard alsnog bij stilgestaan.

Een klein gebaar
In 2020 kwamen vrijwel alle voorgenomen activiteiten helaas te vervallen. Dat was voor de deelnemers van de Zonnebloem een grote teleurstelling, hoewel zij er alle begrip voor hadden. Juist deze doelgroep is beperkt in haar bewegingsvrijheid en door corona is het risico op sociaal isolement groot. Gelukkig hebben de vrijwilligers wel in beperkte mate bezoekwerk kunnen doen. Ook hebben zij contact onderhouden met de deelnemers middels een telefoontje, een kaartje, een presentje, een bloemetje, een wandelingetje en waar mogelijk een uitstapje. Dat zijn kleine gebaren met een grote uitwerking. Daardoor blijven de deelnemers toch enigszins aangesloten bij de maatschappij. De vrijwilligers worden daar hartelijk voor bedankt.

Halverwege december zijn alle deelnemers verrast met een kerstcadeautje: een opgerolde placemat met een uit papier geknipte ‘vlam’, in de vorm van een kaars: een klein symbolisch gebaar van een lichtje in deze donkere dagen.

Contact
Wie belangstelling heeft voor het werk van de Zonnebloem of overweegt om vrijwilliger te worden, kan altijd contact opnemen met Alie Jansen (hoofd bezoekwerk).


Aliejansen48@gmail.com
0314-622915

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden