Wandel en Handel in Doesburgse wijk De Ooi
<p>Bij Wandel en Handel kunnen bewoners hun spullen op eigen stoep verkopen of weggeven. Foto: Hans Wonink</p>

Bij Wandel en Handel kunnen bewoners hun spullen op eigen stoep verkopen of weggeven. Foto: Hans Wonink

Wandel en Handel in Doesburgse wijk De Ooi

DOESBURG - Leuke of handige spulletjes op de kop tikken voor weinig of zelfs voor niks kan zondag 6 december in de Doesburgse wijk De Ooi. Van 12 tot 16 uur is daar de allereerste Wandel en Handel en Winkel je Rijk in je Wijk, een soort van kleedjesmarkt in de eigen voortuin of op de eigen oprit.

Vanwege corona zijn er geen markten en beurzen, maar op een tafeltje voor het huis kunnen de spulletjes ook prima worden aangeboden, of de bewoners het nu verkopen of weggeven. Dat is duurzaam bezig zijn: de materialen worden hergebruikt. Te denken valt aan boeken en tijdschriften, speelgoed, kleding en textiel, woonaccessoires en kleine meubelen. En alles wat iemand anders kan gebruiken hoeft niet te worden weggebracht naar de gemeentewerf. Dat scheelt bij het afvaldepot weer in de kosten.
De wijk De Ooi leent zich uitstekend voor dit initiatief. Er staan veel huizen met een voortuin, de stoepen zijn goed te bewandelen op veilige opstand van 1,5 meter en mensen uit andere wijken en omliggende dorpen kunnen gemakkelijk hun vervoermiddel parkeren op de parkeerplaats dichtbij het Burgemeester Keizerplein.
Particulieren kunnen zich aanmelden bij de organisatie, die de deelnemende adressen met een plattegrond publiceert in de regionale pers of online, zodat mensen weten waar er iets te koop of gratis af te halen is. Om het geïnteresseerden gemakkelijk te maken kunnen deelnemers ook een vlag buiten hangen, zodat mensen snel kunnen zien waar er iets te halen is.
Voor meer informatie of aanmelden: e-mail naar Wilma ter Horst, wgmterhorst@hotmail.com, onder vermelding van Wandel en Handel en winkel je Rijk in je Wijk. Een aantal belangstellenden heeft zich al opgegeven maar gezien de ruime opzet van de wijk kunnen er nog voldoende deelnemers bij. Ook kinderen mogen uiteraard hun kleedjesmarkt die afgelopen zomer niet doorging in de eigen tuin organiseren. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Dit evenement gaat in principe bij elk weertype door: met een parasol blijven de spullen ook bij regen wel droog. Alleen als het hard waait, windkracht 4 of harder, wordt het evenement verplaatst naar zondag 13 december.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden