Huis-aan-huiscollecte voor vluchtelingenkinderen Griekenland

Huis-aan-huiscollecte voor vluchtelingenkinderen Griekenland

REGIO - Deze week is het zover. Van 29 november tot 5 december collecteert Kerk in Actie voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. Hun situatie is, na de brand in Moria, urgenter dan ooit. Meer dan 50.000 kinderen verblijven onder erbarmelijke omstandigheden op diverse Griekse eilanden. Door de trage procedures zitten sommigen daar wel drie jaar.

Een van hen is Anis Gul uit Afghanistan. Ze zegt: “Ik wilde helemaal niet weg uit mijn land. Afghanistan is een prachtig land waar mensen hun kinderen een goed leven willen bieden. Maar oorlog maakt dit onmogelijk en slechte mensen zorgen ervoor dat wij niet naar school kunnen en dat je er je leven niet zeker bent. Ik ben gevlucht omdat ik in vrede wil leven, naar school wil en mijn dromen wil waarmaken. Veel geld of een duur huis hoef ik niet, als ik maar bij mijn familie kan zijn en niet al jong hoef te trouwen.”

Iets groots
Kerk in Actie, het diaconale programma van de Protestantse Kerk in Nederland, helpt de vluchtelingenkinderen in Griekenland met voedsel, kleding en onderwijs en probeert hen op een betere plek te krijgen. Op meer dan zeshonderd plaatsen gaan collectanten in de eerste week van december langs de deuren. “Ik vind het vreselijk wat die kinderen in Griekenland meemaken. Ze hebben er niet om gevraagd en hebben part noch deel aan de situatie”, vertelt een collectant. “Als ik dan aan mijn eigen kinderen denk, kun je toch alleen maar dankbaar zijn dat ze hier geboren zijn, en niet daar. Daarom collecteer ik, en ik hoop dat mensen gul geven. Als we allemaal iets kleins doen, kunnen we met elkaar iets groots neerzetten!”

In de knel
Kerk in Actie zet zich wereldwijd in tegen armoede en onrecht. De projecten van de organisatie richten zich op mensen die slachtoffer zijn van rampen en conflicten, mensen die niet in vrijheid hun geloof kunnen belijden en mensen die leven in armoede. Een belangrijk deel van het werk van Kerk in Actie richt zich op kinderen die in de knel zitten door oorlog, armoede of uitbuiting. Zie ook de website.


kerkinactie.nl/griekenland

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden