Kerst in de Lambertikerk. Foto: Jerry Angenent
Kerst in de Lambertikerk. Foto: Jerry Angenent

Samen vieren we Kerst…

Algemeen

ZELHEM - Spannend! Wat gaat er mogelijk zijn met kerst, binnen de grenzen van het kabinetsbeleid en vooral ook binnen de grenzen van ieders eigen veiligheid. Kerstmis is en blijft een feest dat samen wordt gevierd. Wie kent niet het lied Stille Nacht, Heilige Nacht? Wie weet (misschien wat dieper weggezakt) niet, dat de kerk bij kerst de geboorte van Jezus viert. Eigenlijk is dus de hele decembermaand een voorbereiding op een gigantisch kraamfeest, waarbij mensen elkaar alle goeds wensen. De Protestantse gemeente Zelhem wil juist nu met zoveel mogelijk mensen naar dat feest toeleven en het ook samen – hoewel op afstand – vieren. Dat gebeurt onder andere met kerst-wens-bomen en door foto’s met teksten zoals ‘Stille Nacht, Heilige Nacht’.

Op diverse plekken in het dorp staat een kerst–wens–boom. Niet zomaar een kerstboom, maar één waar men wensen achter kan laten. Niet voor jezelf, niet een ‘ik wens u fijne feestdagen’- briefje, maar op een engelkaart een wens voor een Zelhemmer die een (financieel) steuntje in de rug nodig heeft. Of een wens voor een lokaal project, dat wel ondersteuning kan gebruiken. Bij de kerst–wens–bomen staat een bak, waar men de engel met de wens erop kan achterlaten. Op kerstavond (24 december) hangen alle engelen in de boom in de kerk en wordt bekendgemaakt, welke drie wensen de diaconie met een bijdrage zal ondersteunen. Dit gebeurt in de kerstavonddienst die vanaf 22.00 uur online te volgen is via www.kerkdienstgemist.nl en wordt herhaald in de kerstmorgendienst om 10.00 uur.

Op de foto
Aan de kerstavonddienst werken muzikanten van Harmonie Prinses Juliana mee. Zij spelen onder andere het lied Stille Nacht, Heilige Nacht. Zingen mag nog niet massaal – om toch dit bekende lied gezamenlijk ten gehore te brengen, worden alle woorden ervan gefotografeerd met een Zelhemmer (coronaproof), kerkganger of niet. Tijdens de dienst zal in een presentatie het complete lied op die manier ondertiteld worden. Wie wil meewerken, kan zich opgeven. Het lied telt 85 woorden, er zijn nog wel een paar mensen nodig. Aanmelden kan via mail kerst@lambertikerk.nl of 0314-624568.

Advent
Naast deze twee projecten start vanaf zondag 29 november de Adventsperiode, met een prachtige Adventskrans in de hal van de kerk en een kerststal in de stiltehoek. De kerk is elke dag open, om zo even binnen te lopen, de krans en kerststal te bekijken, eventueel een kaarsje aan te steken en zo maar even gaan zitten om tot rust te komen. Iedereen is welkom.
Elke zondag is er een kerkdienst om 10.00 uur in de Lambertikerk. Gezien de beperkingen is aanmelding noodzakelijk: dat kan via het formulier op de website www.lambertikerk.nl. Op www.kerkdienstgemist.nl kan iedereen elke zondag de dienst ook vanuit huis volgen.
De Protestantse gemeente Zelhem wenst iedereen een gezellige kerst, wellicht samen met het gezin of de familie en zo mogelijk ook samen met de Lambertikerkgemeenschap.


www.lambertikerk.nl

flyer Kerst
Adventskrans hal kerk
Op diverse plekken in Zelhem staat een kerstwensboom. Foto: Maurice Wassink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant