<p>Maud Schiphorst bespeelt de xylofoon. Foto: Mariëlle Overgoor</p>

Maud Schiphorst bespeelt de xylofoon. Foto: Mariëlle Overgoor

Leerlingen Bernardusschool gaan muzikaal ‘Back in time’

KEIJENBORG - Voor het derde jaar op rij mochten de leerlingen van de St. Bernardusschool uit Keijenborg genieten van een prettige samenwerking tussen de school en schuttersgilde St. Jan uit hetzelfde dorp. Iedere vrijdagmiddag stond er een muziekles op het programma waarin de leerlingen uit groep 5 en 6 met een tijdmachine terug in de tijd gingen. Muziekdocenten Gilbert Wientjes en Mirjam van der Burg van Spöllenderwies Muziekeducatie noemden het project ‘Back in Time'.

De leerlingen maakten kennis met Chopin en Beethoven, luisterden naar muziek van verschillende componisten. Daarnaast leerden zij wat de rol van de dirigent is en ervaarden zij hoe het was om zelf dirigent te zijn. Natuurlijk bleef het niet stil in de school. Verschillende instrumenten werden bespeeld en kinderen uit andere groepen kwamen maar wat graag even kijken en luisteren wat er toch allemaal gebeurde.
Een drumstel, dwarsfluiten, trompetten, saxofoons, boomwhackers, xylofoons, trommels, niets was te gek en het één klonk nog mooier dan het ander. Door deze muzikale hoogstandjes kon niemand stil blijven staan, de heupen gingen los en er werd lekker gedanst en gezongen.
Helaas konden de kinderen geen uitvoering aan hun ouders geven. Gilbert en Mirjam besloten daarom een film te maken, zodat alle ouders toch konden genieten van hetgeen hun kinderen geleerd hadden.
Het project is inmiddels afgesloten, alle kinderen hebben een diploma gekregen, uitgereikt door de Commandant van de Schutterij, John Rondeel. De kinderen vonden dit erg leuk. Zij hebben genoten!

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden