Juwelententoonstelling René Lalique en tijdgenoten

Algemeen

DOESBURG - Vanaf dinsdag 27 oktober is een nieuwe juwelententoonstelling met zeldzame topstukken van René Lalique en tijdgenoten geopend.

In deze speciale tentoonstelling, die een nieuw onderdeel vormt binnen ‘Koninklijk Licht’, is onder andere een onlangs door het museum verworven ‘plaque de cou’ (halssieraad) te bewonderen, dat heeft toebehoord aan een Franse markiezin.

De nieuwe juwelententoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met juwelenhistoricus Martijn Akkerman, bekend van onder andere het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch. Samen met de conservator van het Lalique-museum heeft hij Nederlandse private juwelencollecties in kaart gebracht, die bij het publiek nog onbekend waren.

Vanwege de huidige situatie is het relatief rustig in het museum. Een extra reden om op bezoek te kunnen komen! Wel worden bezoekers verzocht om een mondkapje te dragen en is het wederom verplicht om een entreeticket te reserveren via de website.

Speciaal voor degenen die het museum momenteel niet kunnen of durven te bezoeken, is een prachtige Lalique-video/digitale tour gemaakt, die via de website beschikbaar is. Deze is mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland. In de video wordt aandacht besteed aan het leven en werk van René Lalique en krijgt de toeschouwer een inkijk in het museum. Daarnaast komt een tweetal vrijwilligers aan het woord. Het resultaat is zeer de moeite waard!


www.musee-lalique.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant