Sibyl Heijnen, Unity is Strength, staand object, goud en blauw op rubber, formaat 28x30cm. Foto: Rob ten Tusscher
Sibyl Heijnen, Unity is Strength, staand object, goud en blauw op rubber, formaat 28x30cm. Foto: Rob ten Tusscher

Tentoonstelling van wereldwijd bekende kunstenaar Sibyl Heijnen

Algemeen

LAAG-KEPPEL - Galerie Espace Enny in Laag-Keppel wijdt een solotentoonstelling aan de wereldwijd bekende en veelbekroonde kunstenaar Sibyl Heijnen (1961): Expressieve stilte. De tentoonstelling is van 1 november 2020 tot en met 18 januari 2021 te zien.

Vooral in Japan en Amerika kan ze op veel aandacht rekenen. Haar werk is aangekocht door onder meer het Metropolitan Museum of Art (New York) en het National Museum of Modern Art, Kyoto, waar ze in 2007 een grote, drukbezochte tentoonstelling had. Heijnen heeft haar werk meer dan eens 'tekenen in de ruimte genoemd'. Haar werk heeft een dynamische uitstraling, alsof potloodlijnen het platte vlak verlaten en in ruimtelijke vormen veranderen. Aanvankelijk werkte ze met textiel, maar later kwamen daar nog andere onverwachte materialen bij, zoals kunstgras, rubber en bladgoud. Heijnen laat met haar bijzondere kunstwerken zowel de beweging als het materiaal schitteren. Tijdens deze tentoonstelling laat ze ook sieraden zien.

Bezoeken op afspraak
Vanwege de coronasituatie is er geen opening. De galerie kan op afspraak bezocht worden op zondag- en maandagmiddagen, van 14.30 tot 17.00 uur. Per keer kan men één tot en met vier gasten ontvangen, die tot hetzelfde gezelschap behoren. Er is voldoende ruimte om anderhalve meter afstand te houden. Een afspraak maken kan door te bellen of te mailen.


info@espaceenny.nl

0314 - 381 808

Sibyl Heijnen, Alignment, techniekmateriaal rubber en aluminium, formaat 37x37cm. Foto: Rob ten Tusscher
Sibyl Heijnen, zonder titel, materiaal rubber en aluminium, formaat 54x54cm. Foto: Rob ten Tusscher

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant