De spanbrug die Gymvereniging IJGV in bruikleen heeft. Foto: IJGV IJzevoorde

De spanbrug die Gymvereniging IJGV in bruikleen heeft. Foto: IJGV IJzevoorde

Gymvereniging IJGV start crowdfundingsactie

Algemeen

IJZEVOORDE - Gymnastiek- en turnvereniging IJGV uit IJzevoorde heeft een crowdfundingsactie opgezet, om zo aan financiële middelen te komen voor de aanschaf van een nieuwe turnbrug en freerunning materiaal.

Het bestuur van IJGV laat op social media, en per mail naar hun leden het volgende weten: ‘We zijn op zoek naar mensen die IJGV een warm hart toedragen én financieel iets kunnen missen….’

Waar gaat het om?
Om te beginnen is de brug ongelijke leggers voor de turnmeisjes en dames hard aan vervanging toe. Deze brug werd eind jaren ‘90 tijdens bondskampioenschappen in Overijssel gebruikt. Aan die wedstrijd deden ook IJGV-‘ers mee en na afloop werd de brug overgenomen. Zo kwam de brug ruim dertig jaar geleden in IJzevoorde terecht.
Inmiddels zijn de leggers kapot en is de brug eigenlijk geen investering meer waard. De vereniging heeft nu een brug in bruikleen van de gemeente Bronckhorst, maar het vraagt heel veel tijd deze brug op te zetten en dus pakken de turnsters de oude kapotte maar weer. Lang verhaal, kort: ze zijn toe aan een nieuwe brug. Maar die kost inclusief btw zo’n 6.000 euro.

Daarnaast wil de vereniging graag investeren in speciale obstakels voor hun freerunners. Freerunning is echt een sport in opkomst. Er zijn bij IJGV inmiddels twee groepen die op donderdagavond trainen en het niveau van die groepen stijgt. Daarmee zijn ze wel toe aan nieuwe uitdagingen, nieuwe obstakels en ook daarbij gaat het al snel om een paar duizend euro.

Daarom de vraag: wie draagt Gymnastiek- en turnvereniging IJGV een warm hart toe én kan financieel wat missen om te sponsoren voor de nieuwe brug en/of de nieuwe freerun obstakels?

Waar de club uit IJzevoorde ruim een jaar geleden nog groots en met veel publiek uitpakte voor een actie, zorgt de huidige situatie rondom corona ervoor dat dit wat beperkter moet blijven. Desondanks hoopt de club door de crowdfundingsactie het geld bij elkaar te krijgen, zodat de leden veilig en uitdagend kunnen blijven sporten.

Ga hier naar de website van IJGV, om een (klein) bedrag te doneren.


www.ijgvijzevoorde.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant