Peter Hoogerheide (r) neemt het exemplaar Man & Werkplaats in ontvangst, uit handen van Otto Kalkhoven. Foto: Kalkhoven Fotografie

Peter Hoogerheide (r) neemt het exemplaar Man & Werkplaats in ontvangst, uit handen van Otto Kalkhoven. Foto: Kalkhoven Fotografie

Orgelbouwer Peter Hoogerheide geportretteerd in boek Man & Werkplaats

Algemeen

DREMPT – Afgelopen week nam Peter Hoogerheide – op gepaste afstand - het exemplaar van het boek Man & Werkplaats – 30 mannen over hun werkplaats, gereedschap en vakmanschap in ontvangst. Hoogerheide is hierin met nog 29 andere mannen geportretteerd door fotograaf Otto Kalkhoven.

Afgelopen jaar is fotograaf Otto Kalkhoven uit Eppenhuizen (Groningen) het hele land doorgereden met zijn busje op zoek naar mannen en hun werkplaats. Van een garage vol keurig gesorteerd gereedschap, een verstopte schuur met een gepoetste Oldtimer tot een zelfgebouwd vliegtuig in een loods. Al jaren hebben werkplaatsen en het verhaal erachter Kalkhoven in zijn greep. Hij kwam in contact met Peter Hoogerheide die met de grootste precisie in zijn werkplaats in Drempt orgels bouwt. Hoogerheide: "Ik kom niet echt uit een muzikale familie. Wel hadden we thuis een harmonium staan. Vanaf mijn 13e jaar kreeg ik orgelles en mede daardoor ontstond mijn interesse voor muziekinstrumenten en later voor voornamelijk orgels. Zo’n 45 jaar geleden ben ik met de orgelbouw begonnen.”

Het boek Man & Werkplaats – 30 mannen over hun werkplaats, gereedschap en vakmanschap is verkrijgbaar in de (online)boekhandel.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant