Dit is waarom fitness supplementen jouw sportprestaties kunnen verbeteren

Dit is waarom fitness supplementen jouw sportprestaties kunnen verbeteren

Fitnessen is voor velen dé manier om zowel lichamelijk als geestelijk in topconditie te blijven. Maar wist je dat intensief fitnessen averechts kan werken als je niet in voldoende mate de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt? Gezonde fitness supplementen kopen kan in dat geval een effectieve oplossing zijn. De eigenaren van de informatieve website Supplementen.nl (David van Gaalen en Ray Sabee) leggen uit hoe dat zit.

De juiste fitness supplementen gaan voedingsstoftekorten tegen 

“Zware lichamelijke inspanning put de voedingsstofvoorraden in ons lichaam uit wanneer we niet de juiste voedingsmiddelen consumeren”, gaat Ray van start. “Daaronder kan natuurlijk ook fitness geschaard worden, want jouw lichaam zal direct na een intensieve training van start gaan met het herstelproces.”

David vult aan: “Als je lichaam gedurende het herstelproces niet genoeg voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en eiwitten tot zich kan nemen, dan zal dit ten koste van jouw gezondheid gaan. Spiermassa zal in dat geval juist afnemen in plaats van toenemen, je bent vatbaarder voor blessures, je voelt je moe en futloos (wat een negatieve invloed uitoefent op je volgende training)…”

“Op www.supplementen.nl gaan wij daarom in op gezonde voeding voor fitnessfanaten, maar ook op fitness supplementen die ervoor kunnen zorgen dat voedingsstoftekorten tegengegaan of verholpen worden,” aldus Ray, en hij vervolgt: “Denk daarbij aan eiwitshakes om het eiwitniveau in jouw lichaam op peil te houden en de suppletie van vitaminen en mineralen”.

“Het moge duidelijk zijn dat supplementen voor fitness een snelle en doeltreffende manier zijn om jouw sportprestaties te verbeteren. Dit betekent logischerwijs niet dat je jezelf niet meer hoeft te richten op een gezond dieet. Per slot van rekening is een gezond dieet, bestaande uit de juiste voedingsmiddelen, de basis van een goede gezondheid én sportprestaties”, vertelt David.

Supplementen voor sporters kennen andere voordelen 

Vitaminepreparaten voor sporters gebruiken kan er tevens voor zorgen dat je vitaminetekorten preventief voorkomt. Zo hebben veel mensen in de winter bijvoorbeeld last van een vitamine D tekort wegens een gebrek aan natuurlijk daglicht. Een kwalitatief hoogwaardige multivitamine gebruiken, kan in dat geval de vitamine D tekort symptomen snel bestrijden.

“Naast vitaminepreparaten zijn er tal van andere sport supplementen die jou als fanatieke fitnessliefhebber kunnen ondersteunen. Zo kan de suppletie van creatine ertoe leiden dat jouw kracht sneller toeneemt”, legt Ray uit.

Tot slot vertelt David het volgende: “Als je overweegt om een fitness supplement aan jouw dieet toe te voegen, dan is het verstandig om dit in overleg met een voedingsdeskundige te doen. Diegene kan namelijk jouw persoonlijke voedingsstofbehoeften in kaart brengen en daarop de benodigde sport supplementen afstemmen. Zo weet je zeker dat je niet te veel of te weinig van een bepaalde voedingsstof binnenkrijgt”.

Ben je benieuwd naar meer informatie over dit onderwerp? Op Supplementen.nl kun je meer lezen over het belang van gezonde voeding en supplementen voor sporters.

Dit artikel wordt u aangeboden door Supplementen.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden