<p>De KNMV Kampioenstrial is verplaatst naar 28 en 29 november. Foto: Wiljan te Mebel</p>

De KNMV Kampioenstrial is verplaatst naar 28 en 29 november. Foto: Wiljan te Mebel

Kampioenstrial ZAMC naar eind november

ZELHEM - ZAMC verplaatst de kampioenstrial naar eind november. Ruim een week geleden waren de leden van de ZAMC nog vol goede moed bezig met de voorbereidingen voor twee topevenementen, maar de persconferentie van premier Rutte zorgde voor een nieuwe werkelijkheid.

De organisatie van de 82ste KNMV Kampioensrit/42ste Jan van Beekrit én de organisatie van de KNMV Kampioenstrial stonden al het gehele jaar met stip op de agenda. Beide tweedaagse evenementen die een jaar vol met coronaproblemen en (motor)sportbeperkingen misschien nog een beetje zouden kunnen goedmaken. Maar premier Rutte kwam op maandagavond 27 september met een volstrekt duidelijke opdracht: we moeten het virus weer onder controle krijgen.
De verscherpte maatregelen hadden serieuze gevolgen voor de ZAMC. Vanwege het open karakter van de endurosport werd direct besloten de tweedaagse KNMV Kampioensenduro, tevens de 42ste Jan van Beekrit op 30 en 31 oktober in zijn geheel af te gelasten. iets wat In de 41-jarige historie van de Jan van Beekrit nooit eerder is gebeurd. Bovendien werd besloten de tweedaagse KNMV Kampioenstrial te verplaatsen naar 28 en 29 november. Op het 'afgesloten' terrein de Langenberg kunnen de bezoekersaantallen veel beter gereguleerd worden, waarbij tevens voorzichtig wordt geanticipeerd op een versoepeling van de coronaregels tegen die tijd.

Finalewedstrijd
Bij deze kampioenstrial komen in hetzelfde weekend zowel de ONK-rijders (de volwassenen) als de nationale jeugd aan de start. Of deze finalewedstrijd ook het gewenste Internationale deelnemersveld krijgt is nog maar de vraag. Dat hangt ook weer af van hoe het virus zich gedraagt. De ZAMC hoopt dat het over een aantal weken weer wat beter gaat, dat het weer een knaller van een trialwedstrijd zal worden en misschien… dat er dan zelfs weer (beperkt) publiek mag worden toegelaten.
De ZAMC bestaat nu 48 jaar en heeft vaak voor hete vuren gestaan, maar deze beslissingen voelen vreemd en moeilijk te verteren. Natuurlijk realiseert men zich bij de club dat de samenleving met een hele grote uitdaging te dealen heeft; om het virus onder controle te krijgen moeten er soms moeilijke en ongebruikelijke besluiten worden genomen. Maar positief als men bij de club is, er is alle vertrouwen dat er ook weer betere tijden aanbreken, hopelijk zelfs al eind november.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden