Kees Koolen, investeerder in zoekmachine Holidu. Foto: Eric Brinkhorst
Kees Koolen, investeerder in zoekmachine Holidu. Foto: Eric Brinkhorst

Voormalig Booking.com CEO Kees Koolen investeert 4 miljoen in zoekmachine voor vakantiehuizen

VORDEN/HENGELO (O) - Voormalig Booking.com CEO Kees Koolen investeert meer dan 4 miljoen euro in Holidu, de zoekmachine voor vakantiehuizen. Dit is vrijdag 18 september bekend gemaakt. Het is een van de snelst groeiende technologiebedrijven in de reisindustrie.

De financiering volgt op een periode van toenemende groei voor Holidu, ondanks de turbulente tijd waarmee de reisindustrie te kampen heeft als gevolg van de COVID-19 pandemie. Het bedrijf werd winstgevend in mei en genereerde sindsdien een zevencijferig positief bedrijfsresultaat. Alleen al in juli hebben meer dan 27 miljoen gebruikers de Holidu website bezocht. Holidu, met het hoofdkantoor in München, heeft nu een team van meer dan 200 mensen. Kees Koolen is sinds 2016 een actief bestuurslid bij Holidu.

De broers Johannes en Michael Siebers hebben Holidu in 2014 opgericht. Met de missie om het zoeken en boeken van vakantiehuizen eenvoudiger te maken met twee synergetische bedrijfsmodellen. Aan de ene kant bedient Holidu reizigers met de zoekmachine voor vakantiehuizen. Dit stelt reizigers in staat hun ideale accommodatie te vinden en te boeken voor de laagste prijs, door toegang te bieden tot het gehele marktaanbod van 1.000+ Holidu-partners wereldwijd. Aan de andere kant biedt dochteronderneming Bookiply software en services voor eigenaren van vakantiewoningen. Dit helpt eigenaren het aantal boekingen te verhogen met minder werk, door de accommodaties te distribueren over de grootste reiswebsites, kalenders te synchroniseren, meertalige beschrijvingen en professionele foto’s toe te voegen.

De COVID-19 pandemie heeft het reisgedrag behoorlijk veranderd. Interne cijfers van Holidu laten zien dat binnenlandse reizen zijn toegenomen, er meer last-minute werd geboekt met de keuze voor luxere accommodaties. Wanneer juli 2020 wordt vergeleken met dezelfde maand afgelopen jaar is het aandeel binnenlandse boekingen gestegen, hebben reizigers dit jaar gemiddeld 38 dagen van te voren geboekt, vergeleken met 59 dagen het jaar ervoor en is de gemiddelde prijs per nacht in juli verhoogd.

“Mensen hebben lang thuis gezeten vanwege COVID-19 en we hebben gezien dat als het eenmaal weer mocht, mensen gewoon weer wilden reizen. Velen van hen zochten naar veiligere reismogelijkheden in de buurt, waarvoor vakantiewoningen ideaal zijn”, aldus Johannes Siebers, medeoprichter en CEO van Holidu.

“De COVID-19 pandemie heeft de kaarten opnieuw geschud in de reisbranche en Holidu is overduidelijk een van de winnaars van de versnelde trend naar alternatieve huisvesting”, aldus Kees Koolen. “In de vijf jaar dat ik met Holidu werk, is mijn vertrouwen in het team alleen maar gegroeid. Bovendien is het hele bedrijf gecentreerd rond data en technologie op een niveau dat ongeëvenaard is in deze industrie.”

Michael Siebers, medeoprichter en CTO van Holidu voegt hieraan toe: “Wij zijn verheugd over de investering van Kees en zijn voortdurende advies en steun als bestuurslid. De financiering zal ons helpen om de vele groeimogelijkheden die voor ons liggen te grijpen en we willen voorbereid zijn voor elk toekomstscenario.”

Holidu Nederland
Via holidu.nl wordt naast het grote aanbod in Europa ook meer dan 13.000 vakantiehuizen met elkaar vergeleken en aangeboden in Nederland. De Nederlandse website werd in juli dit jaar door meer dan 1.8 miljoen unieke bezoekers bezocht. Daarnaast werd er voor bijna 10 miljoen euro aan boekingen gedaan op de Nederlandse website afgelopen juli.

Over Kees Koolen
Kees Koolen is een Nederlandse zakenman en investeerder. Hij was de COO, CEO en voorzitter van Booking.com tussen 2002 en 2014. Ook investeerde hij in Uber en hielp hij het bedrijf internationaal uit te rollen. Verder was hij een oprichtingspartner bij EQT Ventures. Tegenwoordig is Koolen actief in het realiseren van de energietransitie naar schone energie met zijn schone energie conglomeraat Koolen Industries.


www.holidu.nl
www.bookiply.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden