Gymclub IJzevoorde is weer begonnen. Foto: Fennie de Gelder
Gymclub IJzevoorde is weer begonnen. Foto: Fennie de Gelder

Noodhulp Zelhem kan nog niet zo heel veel

ZELHEM - Er is nog weinig licht aan de horizon voor de hervatting van de sozen in Zelhem en de omliggende kernen. Alleen de sozen in Wolfersveen en IJzevoorde gaan nog eens bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Eind augustus kwamen het bestuur van Noodhulp Zelhem en de leiding van de verschillende sozen bijeen om te praten over de mogelijk- en onmogelijkheden van hervatting van de sozen. Daarbij kwamen alle problemen aan de orde zoals de 1,5 meter afstand, de fysieke hulp die soms nodig is en het vervoer naar de sozen. De Zondagmiddagsoos en de Openhuiskamer gaven aan hier geen mogelijkheid in te zien. Ook de seniorensozen in de Oranjehof, Halle en Velswijk voorzagen problemen.
In IJzevoorde is deze maand in ieder geval de gymgroep weer enthousiast begonnen. De deelnemers waren blij elkaar weer te ontmoeten en weer aan de gang te kunnen. De stoelen staan op twee meter afstand en het materiaal wordt goed gereinigd. Maar voor de meeste sozen is dit niet mogelijk. In de tussentijd bellen de vrijwilligers van de sozen de bezoekers heel regelmatig. Zo blijft het contact behouden.

Maatjesproject
Natuurlijk gaan de andere activiteiten van Noodhulp door. Bij het maatjesproject hebben de vrijwilligers telefonisch contact. De telefooncirkel draait gewoon door. Voor mensen die hieraan willen deelnemen is er plaats in de cirkel. En voor alle hulpvragen staan de coördinatoren Cilia Beudel, Loes Lucassen en Laura Stork alle dagen klaar op tel. 06-51765315 of via de website.

Bestuurslid
Noodhulp Zelhem is op zoek naar een nieuw lid van het Dagelijks Bestuur. Dit bestuurslid verzorgt de pr voor Noodhulp, door middel van foto’s, krantenartikelen, het jaarverslag en interviews. Digitale vaardigheden zijn tegenwoordig hiervoor heel handig. Geboden wordt een heel afwisselende job binnen een enthousiast bestuur waarin het fijn werken is. Belangstellenden kunnen bellen met bovenstaand telefoonnummer.


www.noodhulpzelhem.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden