Blik op de fraaie tuin van Hyndendael. Foto: Rob Wanrooij
Blik op de fraaie tuin van Hyndendael. Foto: Rob Wanrooij

Bewoners van Hyndendael ‘In de schaduw van Mariet’

HUMMELO - Een mooie tuin was het laatste wat ontbrak aan de opknapbeurt die woonzorgcentrum Hyndendael in Hummelo heeft ondergaan. En ook daarover hebben de bewoners niets meer te klagen. De prachtige tuin werd op donderdag 10 september geopend, samen met bewoners en enkele genodigden.

Hyndendael wilde haar lokale functie behouden en de locatie meer laten aansluiten op de behoeften van deze tijd. Daarom is er hard gewerkt aan een duurzaam Hyndendael. Er zijn bijvoorbeeld zonnepanelen geplaatst en de buitengevel heeft een kleurtje gekregen. Maar ook het restaurant is vergroot en is er een huiskamer op de verdieping gerealiseerd.
Wat nog ontbrak was een nieuwe tuin: een hart en ontmoetingsplek voor de locatie. In mei dit jaar kocht Markenheem daarvoor het perceel van gemeente Bronckhorst aan. Hoveniersbedrijf Greenm2 uit Doetinchem ontwierp samen met de gebruikers de tuin en legde alles aan. Veel kleur, beleving en uitnodigende paden voor bewoners, buurtbewoners en familie golden als voorwaarden. En dat is zeker gelukt.
De Lionsclub Bronckhorst schonk Hyndendael een prachtige tuinbank die een mooie plek heeft gekregen onder het nieuwe prieel. De familie en partner van de onlangs overleden Mariet waren tijdens de opening aanwezig om het schaduwdoek te overhandigen. Symbolisch wordt het doek 'In de schaduw van Mariet' genoemd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden