Vrijwilligers ruimen andermans troep op. Foto Marja Polman
Vrijwilligers ruimen andermans troep op. Foto Marja Polman

Halle pakt zwerfvuil aan

HALLE - Dit voorjaar verhinderde corona het doorgaan van de Landelijke Opschoondag. Daarom doen de Dorpsschool Halle en Werkgroep Buitengebied Halle als alternatief op vrijdag 18 en zaterdag 19 september mee aan de World Clean up day.

De Dorpsschool begint vrijdag aan deze opschoonactie. Kinderen en docenten doen dit rondom de school en in het dorp en maken zo hun 'eigen stoep' schoon. Op zaterdag 19 september is het de beurt aan de Werkgroep Buitengebied Halle.
Het valt op dat steeds meer mensen tijdens hun wandel- of fietstocht zwerfvuil verzamelen. Dat is natuurlijk geweldig, maar het zou niet nodig moeten zijn. Zwerfvuil hoort niet in de bermen of de velden en plastic mag niet wapperen in een struik of prikkeldraad. Dat hoort niet in de natuur, het duurt heel lang voordat het vergaat of het wordt zelfs helemaal niet afgebroken. Met grote risico's voor onder meer dieren.
De Werkgroep roept vrijwilligers op mee te helpen. De klus, uiteraard conform de coronarichtlijnen, start om 9.30 uur bij de voetbalkantine va SV Halle (Roggestraat 50) en duurt tot circa 12.30 uur. Voor een lunch wordt gezorgd. Opgeven kan voor 15 september via e-mail werkgroepbuitengebied@hallesbelang.nl of via WhatsApp 06-25064004. Wie geen hesje, grijper of prikstok heeft kan dat melden, dan wordt ervoor gezorgd. Handschoenen zijn aan te bevelen. Wie verkouden is of koorts of andere griepverschijnselen heeft, mag niet mee.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden