Thematafel van het Eigenwijs-spel. Foto: PR
Thematafel van het Eigenwijs-spel. Foto: PR

Spelenderwijs in gesprek voor meer begrip en betrokkenheid

HENGELO - Deze maand wordt het project 'De Boer op' van de Stichting Bagagedrager in de gemeente Bronckhorst afgesloten. Mede dankzij innovatiesubsidie van de gemeente konden in 2019 en 2020 speltrainingen worden gegeven aan inwoners om in gesprek te gaan over psychische gezondheid, kwaliteit van leven én inclusie.

Met het project De boer op in Bronckhorst wil de Stichting Bagagedrager ruimte creëren om in gesprek te gaan over psychische kwetsbaarheden. Met als doel meer openheid, (h)erkenning, begrip en bewustwording en degene met een kwetsbaarheid zich welkom te laten voelen in de mooie Achterhoek. De openheid over anders zijn proberen de leiders te bereiken door het spelen van bordspellen als Een steekje Los?, Doe je mee? en Is dat raar?.
Het eerste gaat over psychische aandoeningen als depressie en angststoornissen, maar ook over thema’s als dementie, niet-aangeboren hersenletsel, zelfregie en eenzaamheid. Het spel Doe je mee? is voor mensen met een lichte verstandelijke beperking en hun omgeving. Het spel Is dat raar is om kinderen van 7 t/m 13 jaar in gesprek te laten gaan over wat ze meemaken.
Van 14 t/m 20 september is de eerste landelijke Inclusieweek. Het spelleidersteam van Bronckhorst zal deze week én de week erna nog diverse spelbijeenkomsten organiseren. De ervaren en enthousiaste spelleiders zetten de spellen volledig corona-proof in. Deelname is gratis en iedereen is van harte welkom.
Het programma is als volgt:
Dinsdag 15 september 19.30-20.00 uur: Speel het bordspel met volwassenen, De Kei in Steenderen
Vrijdag 18 september 9.30-12.00 uur: wandelend in gesprek over dementie, bij De Gouden Karper in Hummelo
Vrijdag 18 september 18.30-20.00 uur: speurtocht met kinderen van groep 6 t/m 8, De Kei in Steenderen
Woensdag 23 september 13.30-16.00 uur: wandelend in gesprek over dementie, FF naar Steef in Hummelo
Vrijdag 25 september 10.00-12.00 uur: testen nieuw spel voor ouderen (65+) De Kei in Steenderen
Vrijdag 25 september 13.30-15.30 uur: testen nieuw spel voor ouderen (65+) De Oranjehof in Zelhem
Woensdag 30 september: 19.00-21.30 uur: spelworkshop bordspel Is dat raar? voor BSO-medewerkers, BSO Eikenlaan in Hoog-Keppel.
Meer informatie en aanmelden op onderstaande website.


www.debagagedrager.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden