Burgemeester Marianne Besselink feliciteert Wim en Roelfine Onstenk op gepaste afstand. Foto: Familie Onstenk
Burgemeester Marianne Besselink feliciteert Wim en Roelfine Onstenk op gepaste afstand. Foto: Familie Onstenk

Wim en Roelfine Onstenk vieren diamanten huwelijksfeest

Harmonie Vorden brengt echtpaar spontane serenade

Door Jan Hendriksen

WICHMOND - Het werd ondanks alle coronaregels onverwacht toch een onvergetelijke feestdag. Wim en Roelfine Onstenk uit Wichmond hadden hun zestigjarig huwelijk op grootse wijze willen vieren, met familieleden, buren en kennissen. Omdat dit nu niet kon werd een tuinfeestje gepland. Maar premier Rutte stak ook daar een stokje voor toen hij half augustus met het advies kwam geen familiefeestjes thuis te vieren. De uitnodigingskaarten moesten herschreven worden. En zo kon het gebeuren dat Wim en Roelfine Onstenk hu diamanten huwelijk op woensdag 9 september bij Hotel Bakker vierden, in kleine kring.

“Desondanks kijken we met ontzettend veel plezier en dankbaarheid terug op onze zestigjarige huwelijksdag die we vierden met onze vier dochters met aanhang, negen kleinkinderen, naaste familie en enkele buren. Spontaan bracht Harmonie Vorden ons in de tuin bij Hotel Bakker een serenade en ook het bezoek van burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst was zeer aangenaam”, vertellen Wim (82) Onstenk en Roelfine Onstenk-Wullink (81) daags na de feestelijke dag. De prachtig versierde en kleurige boog van dennengroen met roosjes, gemaakt door de buurt, staat er nog.

Delden
Wim en Roelfine Onstenk wonen al ruim twintig jaar in Wichmond. Maar het grootste deel van hun leven brachten ze door op boerderij Bloemendaal aan de Holskampweg in Vorden. Daar in buurtschap Delden runde het echtpaar een agrarisch bedrijf. Het was ook Wims geboorteplek. Roelfine’s wieg stond in Hummelo aan de Broekstraat op boerderij Meugenthorst. Op jonge leeftijd verhuisde ze naar de familie Regelink (Nieuw Venhorsting) aan de Hengeloseweg in Vorden en werden Wim en Roefline buurjongen en buurmeisje van elkaar. “Na een bruiloft in de buurt hebben we verkering gekregen. Van een bruiloft kwam er een bruiloft”, glimlacht Wim. “Nadat we op het gemeentehuis en in de Hervormde kerk in Vorden waren getrouwd hebben we ons feest bij zaal Concordia in Hengelo gevierd”, aldus Roelfine die als bewijs de trouwkaart en de trouwfoto’s van destijds te voorschijn haalt.

Bruidskoe
Daarop is ook de bruidskoe te zien die Roelfine, toen ze bij Wim introk,volgens de traditie van haar ouders meekreeg. Het kleine boerenbedrijf groeide gestaag en in 1980 werd er een ligboxenstal gebouwd. Wim: “In die tijd werkte ik ook buitenshuis. Jarenlang heb ik voor Derk Jansen uit Vorden en de familie Bulten uit Toldijk vleesvarkens bij de boeren gehaald.”
Toen Wim en Roelfine afscheid hadden genomen van hun boerenbedrijf verhuisden ze naar Wichmond en was er meer tijd voor hobby’s: tuinieren, fietsen, wandelen op vakantie gaan. Roelfine: “We gingen eerst nooit op vakantie maar toen we dertig jaar getrouwd waren kregen we van de kinderen een driedaagse bootreis op de Rijn aangeboden. Dat beviel ons zo goed dat we daarna op enkele uitzonderingen na 26 keer met de Bedrijfsverzorging op vakantie zijn geweest. Wim was jarenlang bestuurslid van de Bedrijfsverzorging AB Oost Vorden.”

Schade inhalen
Roelfine was jarenlang lid van de Oecumenische vrouwengroep Vierakker-Wichmond en kerkenraadslid van de Protestantse Gemeente in Wichmond. “We hebben het allemaal gedaan”, vertelt ze honderduit. Haar gezichtsvermogen laat niet alles meer toe, maar met enkele hulpmiddelen staat ze nog midden in het leven.
Wim was vele jaren chauffeur voor de buurtbus en nam deel aan menig lange-afstandswandeling waaronder de Winterwandelingen van wandelsportvereniging DOS in Barchem. Ook klootschieten en biljarten bij ‘Op Goed Geluk’ behoorde tot de bezigheden. “Maar ja momenteel niets van dat alles. Corona gooit roet in het eten. Ook bij ons voorgenomen diamanten huwelijksfeest. Hopelijk is er volgend jaar gelegenheid om de ‘schade’ in te halen. Want we houden wel van een feestje met alle gasten die we nu ook al hadden willen uitnodigen”, zo besluiten Wim en Roelfine.        

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden