'Want je nieren zijn je leven'

Algemeen

Nierstichting collecteweek

ZELHEM - Ook in Zelhem, Halle en de Velswijk gaan veel enthousiaste collectanten van 13 tot 19 september weer op pad voor de landelijke collecte van de Nierstichting. In deze corona-tijd met extra voorzorg en voorzichtigheid. Juist nu is het belangrijk om toch te blijven collecteren want alle bijdragen helpen om het welzijn van nierpatiënten te verbeteren. En dat is hard nodig, want leven met een nierziekte beperkt je leven blijvend. Daarom zet de Nierstichting alles op alles voor onderzoek naar meer succesvolle transplantaties en daarmee mensen hun leven terug te geven.

“De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg essentieel voor het werk van de Nierstichting”, benadrukt Henk Winkel, Nierstichting collectecoördinator voor de oude gemeente Zelhem. “Iedere bijdrage aan de collecte helpt om nierpatiënten hun leven terug te geven. Wij zijn ieder jaar ontzettend blij met de inzet van onze collectanten en de steun van donateurs.”

In de afgelopen tijd veranderde er veel in de samenleving. Gelukkig is persoonlijk collecteren nog steeds mogelijk, op een veilige manier. Door anderhalve meter afstand van elkaar te houden maar ook door contactloos betaalverkeer. Dat laatste kan eenvoudig met het scannen van de QR-code op de bus via een mobiele telefoon. Misschien komt de collectant dit jaar niet bij iedereen aan de bel maar vindt men een donatieformulier in de bus; de Nierstichting hoopt dat mensen dan hun gift willen overmaken.

Nierziekte
De nieren zijn van levensbelang. Een nierziekte kan iedereen overkomen. De stichting helpt de nieren gezond te houden. En als de nieren ermee stoppen, doet de Nierstichting er alles aan om het leven met een nierziekte draaglijker te maken. Voor elke patiënt. En voor de mensen om hen heen. Er wordt gewerkt aan oplossingen om nierschade te voorkomen. Fors geïnvesteerd in onderzoek en innovatie. Ontwikkelen de draagbare kunstnier die patiënten de vrijheid geeft om te dialyseren waar ze maar willen. Ook strijdt de stichting onvermoeibaar door voor een kortere wachtlijst en meer succesvolle transplantaties. En zij stimuleert onderzoek om nierziekten te genezen; 'Want je nieren zijn je leven. Jouw leven.'

Help ook mee. Geef aan de collectant of doneer direct via de site.


www.nierstichting.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant