Muziekschool verzorgt Proeverij in Doetinchem

Algemeen

Gratis workshops en proeflessen bij alternatief Open Huis

DOETINCHEM - Het is een Muzikale Proeverij geworden. Een alternatief in corona-tijd voor het traditionele Open Huis waarmee Muziekschool Oost-Gelderland jong en oud laat kennismaken met alle mogelijkheden. In de vestiging in Doetinchem kunnen belangstellenden op zaterdag 12 september kiezen uit een uitgebreid programma met gratis workshops, proeflessen, optredens en rondleidingen.

"Met deze Muzikale Proeverij kan iedereen op een corona-proof manier kennismaken met ons aanbod van Muziek, Dans en Musical”, aldus Henk Lubberdink, directeur Muziekschool. “Aanmelden is in deze tijd echter wel noodzakelijk. Op onze website is het complete programma te vinden.” Zo zijn er op deze dag onder meer de volgende workshops:
- Muziek met baby's/peuters (9.00, 10.00 en 11.00 uur)
- Muziek met een verhaal voor kinderen 4 t/m 7 jaar (12.00 en 13.00 uur)
- Musical (om 10.00 uur voor kinderen 3 t/m 8 jaar en om 11.00 uur voor kinderen v.a. 9 jaar)
- Fluiten als vogels, voor kinderen 6 t/m 12 jaar om 13.30 uur met als speciale gasten Amal de Nachtegael, Anouk de Koekoek, Uilke de Uil, Siebrecht de Specht, Javaar de Ooievaar en Cornelius de Mus
- Limonaderietje-hobo voor kinderen v.a. groep 4 (13.00 uur)
- Zingen in een kinderkoor voor kinderen v.a. groep 4 (12.30 en 13.30 uur)
- MuziekStart! voor kinderen v.a. groep 4 (10.30 en 11.30 uur)
- Accordeon (10.00 en 11.00 uur)
- Cello (10.00 uur)
- Dwarsfluit (12.00 uur)
- Streetdance/ HipHop (13.00 en 14.00 uur)

Proeflessen
Ook worden er op deze dag gratis proeflessen voor heel veel verschillende instrumenten aangeboden. Aanmelden voor deelname aan een workshop of voor een proefles kan t/m 10 september a.s. via info@muziekschoolog.nl. Daarnaast zijn er diverse optredens. Voor liefhebbers van popmuziek is er een optreden van Awesome. Deze popband speelt van 15.30 tot 16.30 uur in de P&P zaal van de muziekschool. Liefhebbers van klassieke muziek kunnen op deze dag van 15.00 tot 16.00 uur in de Bizetzaal genieten van salonmuziek van Birgit Sachtleven op dwarsfluit en Kirsten van Oort op piano.

Rondleiding
Tevens is 12 september een Open Monumentendag. Het muziekschoolgebouw aan de Bizetlaan 1 is sinds 2009 een gemeentelijk monument en is als gebouw nog altijd heel bijzonder. Het gebouw heeft het karakter van een ‘winkelstraat’ met aan beide zijden diverse ‘muziekwinkels’. Aan het eind van deze winkelstraat komt men nog een popzaal tegen en een klassieke concertzaal.
Op deze dag worden rondleidingen door het gebouw gegeven door (oud) muziekschooldocent Margreet Udink. Ook voor het bijwonen van een van de optredens of rondleidingen dient men zich van te voren aan te melden. Dat kan t/m 10 september via info@muziekschoolog.nl.


www.muziekschooloostgelderland.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant