Jan Oonk, Wim van Keulen, Job de Gelder en Fred Wolsink (v.l.n.r.) zijn de samenstellers van de Tegelroute in Zelhem. Foto: Marian Oosterink
Jan Oonk, Wim van Keulen, Job de Gelder en Fred Wolsink (v.l.n.r.) zijn de samenstellers van de Tegelroute in Zelhem. Foto: Marian Oosterink

Binnenkort worden in Zelhem fototegels geplaatst

Algemeen

ZELHEM - Een plaatselijke werkgroep, die voor de Stichting Tegelroute Bronckhorst de Zelhemse wandelroute, de onderwerpen en de foto’s selecteerde heeft onlangs haar werkzaamheden afgerond. Op dit moment zijn zeventien granieten tegels van vijftig bij vijftig centimeter in productie die binnenkort in de trottoirs van het dorp komen te liggen.

De tegels brengen de wandelaar(s) aan de hand van foto’s en een korte beschrijving terug in de tijd. Er zijn plekken gekozen waar stilgestaan wordt bij bijzondere gebeurtenissen of er worden gebouwen of straatbeelden weergegeven die dusdanig gewijzigd zijn, dat ze niet meer op de oude situatie lijken. Om de leerlingen van de basisscholen, zorgcentra en welzijnsinstellingen alvast wat handreikingen te geven zijn er lesbrieven en beschrijvingen op papier.

De tegelwandelroute in Zelhem is samengesteld door Wim van Keulen, Jan Oonk, Job de Gelder en Fred Wolsink. Laatst genoemde werkt samen met Harry Jansen uit Vorden, Harold Pelgrom uit Hummelo, Bertus Rietberg uit Steenderen en Karel Cornegoor uit Hengelo ook aan andere tegelwandelroutes in de verschillende kernen van Bronckhorst.
De tegels in Vorden en Hummelo zijn net voor de vakantieperiode geplaatst en Zelhem volgt dus binnenkort. Om de tegels in de toekomst te onderhouden en nieuwe wandelroutes toe te voegen is een stichting opgericht, de Stichting Tegelroute Bronckhorst.

De verschillende wandelroutes zullen in de toekomst onderling verbonden worden door fietsroutes, uiteraard zoveel mogelijk door dorpen en buurtschappen binnen de gemeente Bronckhorst. Binnenkort zijn er ook flyers beschikbaar van de Zelhemse tegelwandelroute bij het Toeristisch Informatie Punt op de Markt en bij een aantal ondernemers.
De start van de route is op het Stationsplein in de hoek bij het notariskantoor, vervolgens Burg. Rijpstrastraat, Markt, Smidsstraat, Magnoliaweg, Kerkhoflaan, Ruurloseweg, Plantsoenstraat, Markt en Stationsstraat.

Meer informatie over de routes en de stichting is te vinden op de website van Stichting Tegelroute Bronckhorst.


www.tegelroutebronckhorst.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid